Skollov med surf

Skollov

med surf

SOLIGARE HÖSTLOV

Fly novembermörkret! Höstlovet när det är som bäst borde innehålla rörelse, aktivitet och glädje som en stärkande och utvilande paus för alla skolelever under den långa höstterminen. Kom ner till varma Portugal där sensommaren dröjer sig kvar, vågorna är fina, vattnet fortfarande är sommarvarmt och där de flesta turister lämnat vår lilla surfby. Samla ny glädje, sol och energi inför de mörkare vintermånaderna. Den värmemässiga peaken är i början av september i Baleal.

Med våra varma våtdräkter (4,3 mm) surfar vi behagligt året runt. Dessutom brukar det vara en härlig offseason-känsla med mindre folk i byn och i havet med vanligtvis samma utbud av restauranger, barer och surfbutiker.

En pojke lär sig att surfa på jullovet i Baleal, Portugal

ROLIGARE JULLOV

Vi firar julafton på bästa sätt med tomtesurf. Vi tar med oss tomteluvor och går gemensamt ner till stranden för bra förmiddagssurf. Efteråt myser vi framför den sprakande brasan med en kopp glögg eller varm choklad och julmusik i högtalarna.

På julaftonskvällen leker vi julklappsleken och äter en god julmiddag som vi lagar tillsammans. Som vanligt är gemenskapen hos Magnus & friends en av höjdpunkterna tillsammans med surfen. Njut av en ljusare, varmare, aktivare och skönare jul! Mer om att resa med Magnus & friends under julledigheten läser du här.

VARMARE SPORTLOV

Fly februarimörkret, iPads, trängseln i liftköerna, iskalla tår och fingrar! Kom ner till ljusa Portugal där vågorna är fina, luften är ljum, vattnet är lockande och vår lilla surfby vilar i skön offseason-skrud och framförallt har vi 9 soltimmar per dag!

Tack vare Portugals sydliga läge är vintrarna ljumna och sköna med dagstemperaturer på ca 16 grader i skuggan. I solen mot husväggen kan det bli riktigt skönt. Ta med en lättare dunjacka för kvällarna när solen gått ned. Vattentemperaturen är jämn året om tack vare Atlantens varma strömmar. I februari är det ca 15 grader och med våra våtdräkter surfar man behagligt året runt. Beroende på strömmar kan vissa dagar bli kallare och man behöver då komplettera med skor som vi i så fall lånar ut. Men det brukar sällan behövas. Välkomna till ljuset, de långa dagarna och den härliga gemenskapen! Läs mer om att resa med Magnus & friends under sportlovet här.

En surfare på stranden i solnedgång
En familj är på väg mot havet för att surfa på påsklovet i Baleal, Portugal

SOMRIGARE PÅSKLOV

Kom ner och möt våren och fira påsken med oss i Portugal. Lämna aprilvädret i Sverige och kom ner till försommarens Portugal och surfa in ny glädje, sol och energi!

I april har vi en genomsnittlig dagstemperatur på 18 grader och nattemperatur på 10. Vattentemperaturen är ca 15 grader och med våra sköna, 4,3 mm tjocka våtdräkter surfar vi behagligt året runt. Varmt välkomna till månaden då körsbärsträden blommar i Portugal!

COOLARE SOMMARLOV

Sommarlovet är våra populäraste veckor. Då är det högsäsong här i Baleal, semesterkänslan är stark och vädret är som bäst. Som vanligt i vår fantastiska by rullar vågorna in. Njut av surf, härliga dagar på stranden med bad och lek, fantastiska solnedgångar, roliga aktiviteter i solen och såklart en glass eller två.

Gör er redo för sommarens höjdpunkt! Kom ner till magiska Portugal och tanka upp med ny energi inför hösten, skaffa nya vänner och andra oförglömliga minnen!

En surfinstruktör lär ut surfing till en pojke på påsklovet i Baleal, Portugal

Boka vårt familjepaket till Baleal i Portugal här!

Boka vårt familjepaket till Fuerteventura i Spanien här!