Resa på jullovet med surfing

Resa på jullovet med surfing

Säg hejdå till snö och kyla och kom ner till härliga Portugal för ett aktivt och roligt jullov. Njut av surfing, sol och god mat i den charmiga surfbyn Baleal.

Fira in julen med en surfresa till Portugal

Portugal en idealisk plats för vinterresor eftersom klimatet varierar kraftigt i hela landet. I norr finns bergiga landskap, vilket gör det perfekt för skidåkning och andra vintersporter. Medan södra delen har ett medelhavsklimat med soliga dagar och milda vintrar och perfekta vågor!

En av de nyare trenderna i Portugal är att åka till landet för surfning. Detta gäller inte bara professionella surfare, utan även för nybörjare och vuxna såväl som för barn. I den här artikeln ger vi dig tips om den bästa surfplatsen i Portugal.

En familj går med sina surfbrädor på stranden i Portugal
Två pojkar gör high five i vattnet under en surflektion
Fyra tjejer och en surfinstruktör med sina brädor på stranden

Här är den bästa surfplatsen i Portugal

Om du letar efter den bästa surfplatsen i Portugal är Baleal den perfekta platsen för dig. Med ett avstånd på endast 1 timmes bilfärd norr om Lissabon, längs Atlantkusten, har byn på senare tiden blivit ett slags mekka för surfare. Men det finns många anledningar till att Baleal har blivit ett populärt val för surfare från hela Europa och världen.

För det första ger platsen en unik surfupplevelse. Detta beror på att dess närhet till kusten ger den en mer konsekvent svällning än andra europeiska regioner. För det andra finns det minst fem olika stränder utanför staden som erbjuder olika typer av vågor för alla nivåer av surfare, från nybörjare till proffs. För det tredje erbjuder Baleal många andra aktiviteter som vandrings- eller mountainbike stigar längs klipptoppar med fantastisk utsikt över Atlanten.

Bra surfskolor för barn och vuxna i Baleal

Med tanke på att byn Baleal har blivit en slags Mekka för surfare, så finns det flertalet professionella surf instruktörer i byn. Men de flesta av dem riktar sig in på att träna ungdomar och vuxna. En av de välrenommerade surfskolorna med inriktning mot familjer är Magnus & friends. Denna svenska surfskolan grundades år 2016 och har blivit ett populärt val för svenska familjer som vill surfa i Portugal. Bland annat kan de stoltsera över att vara en:

  • Modern och välorganiserade surfskola, med ett stort på kundnöjdhet. Bland annat har de i skrivande stund 4.8/5 poäng hos Trustpilot från tidigare kunder.
  • Hög kvalitet och mindre grupper. Som regel brukar de enbart ha 3-5 gäster per surfinstruktör.
  • Planerar coachningen enligt barnets nivå och dess individuella förutsättningar och mål.

Prisexempel surfning för familj

Priserna ligger i linje med andra surfskolor i byn Baleal. Till exempel kostar familjepaketet – surf för familjer 6.990:- kronor. Vilket inkluderar havsnära boende, frukost, 5 surf tillfällen på 2 timmar och 2 avkopplande yogasessions. Utrustning som surfbräda, våtdräkter med fler kan du låna från surfskolan.

Så kommer du till Baleal

Det finns flera olika enkla sätt att ta sig till Baleal. Antingen kan du ta tåget från Lissabon till byn. Eller ta en taxi (ca 320 euro tur och retur) alternativt en hyrbil från flygplatsen i Lissabon. Byn ligger cirka 1 timmes bilfärd norr om Lissabon. Men det enklaste alternativet är att anlita Magnus & Friends transferservice som kostar 690 kr/person, barn under 16 år halva priset (345) kr/person.