Resa på sportlovet med surfing

Resa på sportlovet med surfing

Lämna kylan och smygstarta våren på bästa sätt genom att spendera sportlovet i den charmiga byn Baleal i Portugal. Hos oss på Magnus & friends väntar en oförglömlig vecka fylld med surf, sol och gemenskap.

Surfa i Portugal på sportlovet

Inför sportlovet brukar vi svenskar traditionellt åka till vinterdestinationer som Åre, Tärnaby och till Schweiziska alperna. Även om det är härligt med aktivitets baserade resor kan det ibland bli tråkigt att göra samma resa, om och om igen.

Att surfa med familjen är en relativt ny trend som har vuxit sig starkt under de senare åren. Det finns många fördelar från att surfa med familjen som att det bygger upp barnets självförtroende, de får bättre kunskaper om havet och det är en bra aktivitet för att stärka familjebandet och relationerna.

Så vart finns det bästa platsen för surfning med familj i Europa? Och vilken surfinstruktör är bäst för familjer? Det och mycket annat går vi igenom i den här korta artikeln.

En familj på stranden i Baleal Portugal
En flicka leker med sjögräs på stranden i Portugal
Pappa och son på surfskola i Portugal
Två barn gör highfive i vattnet läng strandkanten

Bästa platsen för surfning med familj i Europa

Det finns många platser i Europa som är perfekta för familjer som älskar att surfa. Men ett av de bästa länderna är definitivt Portugal.

För det första är landets kust är tillräckligt lång, med många stränder som är perfekta för både nybörjare och avancerade surfare. För det andra har de varmt vatten året runt, så att familjer kan njuta av sin tid vid havet – oavsett årstid. Sist men inte minst är surfställena inte alltför trånga. Vilket gör det enkelt att hitta en lugn plats där du kan spendera timmar utan att känna att du väntar i kö eller slåss mot andra surfare för vågor.

Byn Baleal - Portugals bästa surfingplats

Baleal är en liten fiskeby på Portugals västra kust, som är känd för att vara en av de bästa platserna i världen att surfa på. Den ligger på Portugals västkust, bara några kilometer från Lissabon cirka en timmes bilfärd. Baleal har en mängd av stränder och är en fantastisk surfdestination för både nybörjare och avancerade surfare.

Med en befolkning på drygt 1 000 människor har Baleal en charm och lugn som är svår att hitta någon annanstans. Samtidigt så har lokalbefolkningen inte påverkats av turismen och behåller fortfarande traditionella sätt att leva med sina vackra ljust målade hus.

Bästa surfingskolan för familjer i Baleal

Om du är en familj som letar efter en aktivitet att njuta av tillsammans är surfing ett bra alternativ. Men att hitta det perfekta stället att ta med barnen till en surflektion är dock inte alltid helt enkelt.

I detta sammanhang är surfskolan i Magnus & Friends en av de bättre skolorna i Baleal. De grundades år 2016 av tidigare svensk rektor som drivs av en stor passion av att lära ut surfning genom ett klar, koncis och systematiserad coaching. Till exempel är några av fördelarna med denna surfskolan att:

  1. Alla deras surfinstruktörer är certifierade livräddare och surfinstruktörer.
  2. De har en strukturerad och välorganiserad plan, vilket inkluderar bland annat vattnet-coaching, videofeedback och teoripass.
  3. De sätter planerar och coachar enligt varje individuellt elev förutsättningar och mål.

Hur mycket kostar det att surfa i Baleal?

Det är relativt prisvärt att surfa i Portugal. Magnus & Friends olika paket man kan välja ifrån. Några exempel hittar du nedan:

  • Surfpaketet – Surf för alla – från 9 175:- (inkl. 7 nätter i havsnära boende, frukost och 5 surflektioner).
  • Familjepaketet – Surf för familjer – från 9 175:- (inkl. 7 nätter i havsnära boende, frukost och 5 surflektioner).