Kanarieöarna

Fantastiska

Fuerteventura

Platsen vi har valt

Redan när du flyger in över Fuerteventura kommer du upptäcka att denna plats är något alldeles unikt. Ett ökenlandskap med häpnadsväckande natur, majestätiska vulkaner och kristallklart turkost vatten leder oss till en känsla av att vi befinner oss på en annan planet. Fuerteventura har så mycket att utforska och här väcks definitivt äventyrslusten inom dig till liv.

Bland färgglada byggnader, mysiga restauranger, små butiker och vackra stränder hittade vi den lilla charmiga fiskebyn El Cotillo, långt ifrån massturismen. Här samlas surfare, dykare, fiskare och andra människor som lockas av den exotiska surfviben och den avslappnade livsstilen. Fuerteventura erbjuder ett otroligt stort utbud av olika vågor och surfspots för alla nivåer. Från vårt surfcamp på norra delen av ön har vi nära till alla de bästa surfspotsen och anpassar alltid dagens surflektioner till där vågorna är som bäst.

Läs om vårt boende i Kanarieöarna, Fuerteventura >

Javisst! Fuerteventura är mer än bara surfing.

Lyxigt boende – En modern villa med häpnadsväckande arkitektur, stor härlig terrass, 10m lång pool och panoramautsikt över havet, vulkanerna och solnedgången.

Varmt, solsäkert och exotiskt klimat – Med strålande sol nästan varje dag är vårt surfcamp i Fuerteventura en härlig plats året runt. Njut av varma exotiska surfdagar och mysiga svala kvällar.

Surfspots för alla nivåer – Surfing är vår passion och det ligger i vårt DNA att erbjuda dig fantastiska surflektioner. Här finns vågor för alla surfare, oavsett vilken nivå du är på.

Häpnadsväckande natur – Med varmt turkost vatten, sand från Saharaöknen och majestätiska vulkaner väcker detta ökenlandskap definitivt äventyrslusten inom dig till liv.

På väg mot en härlig solnedgångs surf

Vädret

Fuerteventura är beläget precis utanför Afrikas västkust vilket ger oss ett varmt och behagligt klimat året runt. Det är så långt söderut du kan komma medan du fortfarande befinner dig i Europa.

Under dagtid ligger temperaturen mellan 20-28 grader året runt, med strålande sol nästan varje dag. Under kvällen har vi svalkande temperaturer mellan 15-20 grader. Till skillnad från andra delar av Europa är temperaturen i vattnet mellan 18-23 grader året runt. Här surfar vi bara i en tunn våtdräkt och njuter av att svalka oss i vattnet under en varm dag på stranden. Fuerteventura har ett torrt klimat som i kombination med friska brisar från havet gör ön till en perfekt plats för en aktiv semester!

Läs mer om vädret i vår guide  >

Utflykter att uppleva på ön

ge dig ut på

Vulkanvandring

Checka av en punkt på din bucket list genom att gå på en hisnande fantastisk hike på vulkanerna i El Teide nationalpark.

Från toppen har du en slående utsikt från kust till kust över hela norra delen av ön och en magisk utsikt över det turkosa vattnet. För en ännu mer euforisk upplevelse tipsar vi dig om att vandra på eftermiddagen, då du kommer få uppleva solnedgången från helt nya höjder.

Ett äventyr du sent kommer glömma.

svalka av dig i vackra

Tide pools

Utforska och ta ett dopp i gömda naturpooler som bildas i vulkanstenen när det är lågvatten. En av de vackraste platserna på Fuerteventura är naturpoolen The Rock Pool in Caleta de Fuste, gömd i närheten av Puerto del Rosario.

Vattnet är kristallklart och poolen omges av mörka vulkaniska stenar. Det är en fantastisk plats att koppla av i några timmar och ta några bilder för att föreviga minnen.

Få adrenalinkick med

Dune buggy

Upplev spänningen att köra fyrhjuling off-road längs den hisnande kusten bland vidsträckta sanddyner och majestätiska vulkaner.

Känn adrenalinet pumpa när du tar dig fram i den fantastiska naturen och skapar oförglömliga minnen på denna äventyrliga resa. Var beredd på otroliga vyer och att bli dammig!