Praktisk reseinfo

Praktisk information

Vi tar hand om dig så fort du kommer till oss, men resan hit ordnar du själv och det är supersmidigt!

Fri avbokning, utan anledning, fram till 30 dagar innan avresa
Fri avbokning utan anledning, utan kostnad, ända fram till 30 dagar innan avresa. Alla pengarna tillbaka inom 5 arbetsdagar. Därefter gäller 100% avbokningsavgift.

Fri ombokning, utan anledning, fram till 15 dagar innan avresa
Fri ombokning, utan anledning, utan kostnad, ända fram till 15 dagar innan avresa. Obegränsat antal ombokningar.

Alla pengar tillbaka om du blir sjuk ända fram till avresan
Om du, en medresenär eller någon i familjen blir sjuk eller skadad innan avresa får du/ni i familjen pengar tillbaka via hemförsäkringen, förutom eventuell självrisk, förutsatt att du har en hemförsäkring som täcker alla familjemedlemmar vid sjukdom under resan. Hör med ditt försäkringsbolag om du är osäker. Ring oss på 08-50235350 eller maila oss på surfa@magnusandfriends.se så hjälper vi dig om det skulle inträffa eller om du har några frågor.

I en tid av osäkerhet ska det vara enkelt att boka din drömsurfesa med oss på Magnus & friends
Hos oss kan du känna dig trygg och säker både före- och under din resa. Säkra din plats innan din tänkta vecka blir fullbokad. Låt dig och ditt sällskap få längta till solen, värmen, glädjen och adrenalinet hos oss i Portugal eller Fuerteventura redan nu!

Här kan du läsa de fullständiga villkoren för paketresor som gäller för din bokade resa.

Baleal, Portugal
För att ta dig till oss i Baleal flyger du till Lissabon-Portela flygplats (LIS).

Det finns många olika flygbolag som trafikerar Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Lissabon. Jämför gärna flyg på exempelvis flygresor.se eller liknande sidor. Vi rekommenderar dock att du bokar direkt via respektive flygbolags hemsida (ofta mer prisvärt, då det är utan mellanhänder). I dagens läge erbjuder de flesta flygbolag också bra om- och avbokningsvillkor för din trygghet.

Det går fint att hitta direktflyg med TAP året runt, medan Norwegian och SAS erbjuder direktlinjer endast under högsäsong. Det går även bra att flyga Lufthansa med stopp via Frankfurt/München eller alternativt med flygbolaget KLM via Amsterdam. 

Fuerteventura, Spanien
För att ta dig till oss på Fuerteventura flyger du till flygplatsen (FUE) Puerto del Rosario.

Det finns många olika flygbolag som trafikerar Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Fuerteventura. Vi rekommenderar att boka med Apollo som har bra direktflighter från Stockholm. Du kan också jämföra flyg på exempelvis flygresor.se eller liknande sidor. I dagsläget erbjuder de flesta flygbolag också bra om- och avbokningsvillkor för din trygghet.

Apollo har som sagt fina direktflyg till Fuerteventura. Men det går även bra att flyga Lufthansa med stopp via Frankfurt/München, Swiss med stopp via Zürich eller Iberia med stopp via Madrid.

Klimatkompensera gärna flygen så vi tillsammans kan nå de globala målen (FN:s Agenda 2030) här.

TIPS:
Vi samarbetar med resebyrån Bäckman & Berg. Kontakta gärna dem om ni önskar hjälp att boka flygbiljetter. De kan även hjälpa er att boka hyrbil och eventuella extranätter före eller efter er surfvistelse hos oss.

Bäckman & Berg
www.backmanberg.se
info@backmanberg.se
Tel: 0480-87000

Det går även bra att ta tåget till Lissabon om man skulle vilja. Då får man dessutom se och uppleva mycket annat spännande längs vägen. Vi på Magnus & friends rekommenderar att ni kollar in Europarunt.se om ni skulle vara intresserade.

Att ta bilen från Sverige till Lissabon tar ca 2 dagar, beroende på hur många stopp du gör längs vägen. Är ni en barnfamilj eller grupp som reser tillsammans kan det faktiskt vara ett riktigt prisvärt alternativ! För att inte tala om miljövänligt, om du har tillgång till elbil.

Avståndet mellan Malmö och Baleal är ca 300 mil. Om vi räknar med en bensinkostnad på 19 kr/liter och en förbrukning på 0,7 l/mil blir det en kostnad på ca 4000 kr. Motsvarande milkostnad för dig som åker elbil är 4 kr/mil, det vill säga den totala elkostnaden för enkel resa från Malmö till Baleal blir ca 1200 kr. Att resa med elbil tar lite längre tid och kräver mer planering, men det är inte svårt att hitta laddstationer då nätet i Europa är väl utbyggt.

Att resa med bil ger dig också en frihet att stanna var som helst längs vägen, du kan upptäcka städer, små byar och prova på lokala specialiteter.

Magnus & friends transfer är snabb och enkel. Det är en service vi erbjuder till självkostnadspris för att underlätta er resa.

Baleal, Portugal
Vi välkomnar er i ankomsthallen på flygplatsen (vid Starbucks) och lämnar av er vid era rum i vårt surfcamp. Ni kan boka transfer med oss om ert flyg ankommer torsdagar och söndagar mellan 9-19 och avgår söndagar mellan 10-20. Tur & retur, Lissabon International Airport (LIS), kostar 990 kr/per person och 590 kr/ barn under 16 år.

Fuerteventura, Spanien
Vi välkomnar er i ankomsthallen på flygplatsen och lämnar av er vid era rum i vårt surfcamp. Ni kan boka transfer med oss om ert flyg ankommer måndagar mellan 9-19 och avgår måndagar mellan 10-20. Tur & retur, Fuerteventura International Airport (FUE), kostar 990 kr/per person och 590 kr/ barn under 16 år.

Baleal, Portugal
Taxi kostar ca 320 Euro tur och retur. Notan kan bli högre eller lägre beroende på bagage mm.

Uber och Bolt funkar minst lika bra och där ligger priset vanligtvis mellan 50-80 Euro beroende på när man ankommer. Då behöver man deras app och bokar därigenom.

Fuerteventura, Spanien
Taxi kostar ca 140 euro tur och retur. Notan kan bli högre eller lägre beroende på bagage mm.

Baleal, Portugal
På flygplatsen finns olika hyrbilsföretag så som Avis, Hertz och Sixt om man önskar hyra en bil. Var noga med att hyra från en aktör som har bilarna inne på flygplatsen. Vill du ha friheten att kunna åka bil under veckan så finns det även möjlighet att hyra smidigt nära våra villor.

Fuerteventura, Spanien
Det finns så mycket att upptäcka på Fuerteventura så för den äventyrslystna kan vi absolut rekommendera att hyra bil. På flygplatsen finns olika hyrbilsföretag såsom Avis, Hertz, Europcar, Sixt och Cicar om man önskar hyra en bil.

Vi rekommenderar att du ser över så att du har lämplig reseförsäkring, ifall något skulle inträffa. Ofta ingår viss reseförsäkring i din hemförsäkring. Innan resan rekommenderar vi dig att kolla upp vad som gäller för just dig och om du inte redan har ett, kan det vara bra att skaffa sig ett EU-kort via försäkringskassans hemsida. Tänk på att det kan ta upp till 10 arbetsdagar innan du får det hemskickat.

Resegarantilagen

När du bokar en resa hos Magnus & friends ingår alltid Resegarantilagen. Garantin innebär ett ekonomiskt skydd för dig när en resa blir inställd eller avbruten. Du kan då ansöka om ersättning ur resegarantin. Ansökan om ersättning ska ha inkommit till Kammarkollegiet senast tre månader efter det att resan blivit inställd, avbruten eller av annan anledning inte blivit av. För mer information besök Kammarkollegiets hemsida eller ring Kammarkollegiet / Resegarantinämnden på telefonnummer 08-700 08 00.

Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Magnus & friends AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har Magnus & friends AB, enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar om de skulle hamna på obestånd.

 • Resenärer kommer att få all väsentlig information om paketresan innan de ingår paketreseavtalet.
 • Det finns alltid minst en näringsidkare som har ansvar för att alla resetjänster som ingår i avtalet fullgörs korrekt.
 • Resenärerna får ett nödtelefonnummer eller uppgifter om en kontaktpunkt där de kan komma i kontakt med arrangören eller resebyrån.
 • Resenärer får överlåta paketresan till en annan person, med skäligt varsel och eventuellt mot en extra kostnad.
 • Paketresans pris får endast höjas om särskilda kostnader ökar (till exempel bränslepriser), och om detta uttryckligen anges i avtalet, samt i alla händelser senast 20 dagar före paketresans början. Om priset höjs med mer än 8 % av priset på paketresan får resenären säga upp avtalet. Om arrangören förbehåller sig rätten att höja priset har resenären rätt till en prissänkning om de relevanta kostnaderna sjunker.
 • Resenärer kan säga upp avtalet utan att betala en avbokningsavgift och få full återbetalning av alla betalningar om någon annan av paketresans väsentliga delar än priset ändras avsevärt. Om den näringsidkare som ansvarar för paketresan ställer in paketresan före paketresans början har resenärerna rätt till återbetalning och ersättning, i förekommande fall.
 • Resenärer kan under exceptionella omständigheter säga upp avtalet före paketresans början utan att betala en avbokningsavgift, till exempel vid allvarliga säkerhetsproblem på resmålet som sannolikt skulle påverka paketresan.
 • Dessutom kan resenärer när som helst före paketresans början säga upp avtalet mot en skälig och motiverad avbokningsavgift.
 • Om betydande delar av paketresan inte kan tillhandahållas enligt avtalet efter paketresans början måste lämpliga alternativa arrangemang erbjudas utan extra kostnad. Resenärer får säga upp avtalet utan att betala en avbokningsavgift om tjänsterna inte fullgörs i enlighet med avtalet och detta väsentligen inverkar på paketresans fullgörande och arrangören inte avhjälper problemet.
 • Resenärer har också rätt till en prissänkning och/eller en ersättning för skada om resetjänsterna inte fullgörs eller fullgörs bristfälligt.
 • Arrangören måste tillhandahålla stöd om resenären befinner sig i svårigheter.
 • Om arrangören eller, i vissa medlemsstater, återförsäljaren hamnar på obestånd kommer betalningarna att återbetalas. Om arrangören eller, i tillämpliga fall, återförsäljaren hamnar på obestånd efter paketresans början och om transport ingår i paketresan, säkras resenärernas hemtransport.
 • Magnus and friends AB har tecknat skydd vid obestånd hos Vector Nordic AB. Resenärer får kontakta denna enhet eller, i tillämpliga fall, den behöriga myndigheten Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se om tjänster inte tillhandahålls till följd av Magnus and friends AB obestånd.

Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt
https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html

Kom och surfa med oss!

Träffa andra likasinnade, utvecklas i skön atmosfär och hitta vänner för livet

Boka ditt äventyr nu!

Träffa andra likasinnade, utvecklas prestigelöst ihop och hitta vänner för livet