Om oss

En gemensam passion

Hej! Det är jag som är Magnus.

Första gången jag provade surfing var sommaren 2013. Sedan dess har jag varit fast, euforin att fånga en våg och känna havets kraft skiljde sig från allt annat jag tidigare upplevt. Så 2016 startade jag Magnus & friends för att sprida den kärleken vidare.

Med flera år som lärare och rektor i bagaget ville jag erbjuda en annorlunda surfskola genomsyrad av hemkänsla och värme, pedagogik och strategier i både coaching, måltider och boende. Blandat med riktigt bra vågor och fantastisk natur.

Alla på Magnus & friends, hur olika vi än må vara, är en enda stor passionerad familj med en gemensam dröm: att skapa en oförglömlig surfupplevelse för dig.

Oavsett ålder eller nivå vill vi få dig att älska surf lika mycket som vi gör. Utöver att lära dig att surfa vill vi också dela med oss av den härliga livsstilen och atmosfären kring surfing. Vi tror att ju bättre du blir, desto roligare har du – därför vill vi skapa förutsättningar och en plats du vill komma tillbaka till, om och om igen.

Välkommen till oss /Magnus, grundare och VD Magnus & friends

Magnus med surfbräda på stranden

Vad säger våra gäster om oss?

Vi på Magnus & friends

Magnus med surfbräda på stranden

Magnus – grundare och VD

Magnus startade Magnus & friends 2016 för att samla familj, vänner och likasinnade för att kunna dela surfingen, gemenskapen och allt annat härligt som kommer med livsstilen, i en vacker miljö. Som tidigare rektor och lärare var han inte nöjd med hur andra surfresearrangörer lagt upp pedagogiken, måltiderna och gemenskapen. Därför skapade han Magnus & friends med syfte att leverera den genomgående kvalitet han själv vill ha när han semestrar med familj och vänner.

Förutom att driva Magnus & friends tillsammans med sambon Kattis så brinner han för livets små äventyr, sin familj, att resa och naturligtvis att surfa och den atmosfär och livsstil som det medför. Magnus har två söner och en dotter, Dante, Stella och Vilmer, som gärna är med och jobbar i familjeföretaget.

Kattis med skateboardbräda på gata

Kattis – grundare och ekonomiansvarig

Kattis är ekonom och älskar äventyret i att driva vårt roliga surfreseföretag tillsammans med Magnus. Att se människor, gäster likaväl som vårt härliga team nöjda, glada och individuellt växande hos oss med Magnus & friends gläder henne allra mest.

Hon njuter även av en aktiv livsstil i naturen, såväl hemma i Stockholm som bland de magiska klipporna och stränderna i vår lilla surfby Baleal.

campmanagerbild

Elsa – campmanager

Elsa är vår campmanager som ser till att vårt surfcamp alltid är på topp för er gäster samtidigt som hon ser till att personalen mår bra och vet vad som ska göras. 

Hon är uppvuxen i stallet och har en förkärlek till naturen och havet. Under de senaste åren har hon spenderat mycket tid i Costa Rica och det var även där det brinnande intresset för surfing väcktes.

Surfingen har tagit Elsa till flera olika delar av världen men med sin bas i fantastiska Baleal har surfingen äntligen blivit en del av vardagen. Hon spenderar så mycket tid hon kan på surfbrädan så om ni inte hittar henne i lineupen har hon med säkerhet redan planerat in när nästa surfsession blir av.

A21D456B-F825-4780-B5D0-F7F82F483FDE

Julia- bokningsansvarig och reseledare

Julia är bokningsansvarig och är den som kommer svara på era mejl, hjälpa er att boka utflykter och allt annat ni kan tänkas vilja ha hjälp med både innan, under och efter er resa.

Julia älskar att resa och hennes nyfikenhet på omvärlden har tagit henne på flera resor till Syd- och Centralamerika där hon fann kärleken för surfingen. Hennes hunger efter nya äventyr har nu lett henne till Baleal där hon kommer skapa härliga minnen tillsammans med er.

Kopia av High_JPEG_Gillblad-4518

Josefin – yogainstruktör och reseledare

Josefine är personen ni kommer få avnjuta härliga yogapass med under veckan. Under hennes trygga vägledning kommer ni få återhämta både ert sinne och kropp.

Förutom yogan finns hon på plats på campet och hjälper till med frukostar, är med på utflykter och aktiviteter.

Josefine fann surfingen 2019 under en långresa till Australien. Sedan dess har hennes hjärta längtat tillbaka till frihetskänslan ute bland vågorna – nu har drömmen om att kombinera vardagslivet, yoga och surfing äntligen gått i uppfyllelse i Baleal.

Isabelle. Magnus & friends

Isabelle – campfotograf och social media manager

Isabelle förevigar alla de minnesvärda ögonblicken under er resa hos oss. Allt från första vågen till våra fantastiska middagar tillsammans.

Hon drömmer om att utforska jordens små surfhörn med sin bräda och analoga kamera. När Isabelle inte är i vågorna hittar man henne i skejtrampen eller med en kaffe på hennes favorithak i Baleal.

Karin, Magnus & friends

Karin – webbansvarig och reseledare

Som föredetta tävlingssimmare har hon spenderat många timmar i simhallen och är väldigt bekväm kring vatten. Suget efter en ny passion har alltid varit stort och efter en längre vistelse i Costa Rica var det uppenbart att surfing var den nya kärleken. En annan favorit är tidiga morgnar på stranden med en kaffe i handen eller att skejta tillsammans med kompisar. 

Karin är den som trixar med hemsidan men kommer även finnas på plats på campet för att se till att ni gäster har det bra.

Kopia av MF_IMG_2311

Rodrigo - surfinstruktör

Rodrigo är en av våra glada och duktiga portugisiska surfinstruktörer som arbetat för Magnus & friends sedan juni 2021. Det viktigaste för Rodrigo är att alla ska känna sig trygga ute i vattnet och han har stort fokus på pedagogik och kvalité i sin coaching. 

Han är uppvuxen i grannbyn Peniche och känner därför till vågorna och området utmärkt. Vid minsta fråga om surfing, utrustning eller området är det bara att fråga Rodrigo. 

Glad surfinstruktör på Magnus & friends

Pedro – surfinstruktör

Pedro är en varm och trevlig portugisisk surfcoach som älskar människor, att dela vågor ihop med andra och att spela biljard som han är enastående i. Pedro har arbetat för Magnus & friends sedan juni 2018, han har surfat sedan begynnelsen, coachat surfing i 15 år och är Baleal personifierad. Pedro delar Magnus nördiga intresse för pedagogiken.

Om du undrar något om grannskapet, om platserna och folket i magiska Baleal är han killen att fråga.

Vår filosofi

På Magnus & friends lär vi ut surfing så att sporten blir tillgänglig för alla. Vi erbjuder klar, koncis och systematiserad coaching. Genom en kombination av coaching på stranden och i vattnet, videofeedback och teoripass ger vi dig en stadig grund för din surfutveckling.

Med hjälp av bilder och videos från din surfsession får du värdefull feedback som hjälper dig att utvecklas optimalt på surfbrädan. Dessa foton kommer ni sedan också att få ta med hem för att minnas såväl som att dela med släkt och vänner.

Förutom att utvecklas till trygga, självsäkra surfare handlar ett besök hos oss lika mycket om gemenskap, sköna skratt och känslan av att leva här och nu.

Vi erbjuder utbildade, erfarna och härliga instruktörer och självklart utrustning av hög kvalitet. Alla surfinstruktörer i Magnus & friends team är certifierade livräddare och surfinstruktörer.

Surfcoaching med kvalitet på Magnus & friends