Om Magnus & Friends

Sommaren 2013 provade jag, Magnus Haglund, för första gången att surfa. Jag var 39 år, jobbade som rektor och livet var bra men det kändes som jag saknade något.

Redan första dagen visste jag att jag hittat det jag letat efter. Euforin att fånga en våg och känna havets kraft skiljde sig från allt annat jag tidigare upplevt. Sedan dess har jag surfat flera gånger per år på olika ställen i världen. Jag ser också hur mycket mina barn och våra vänner älskar det! I augusti 2016 grundade jag därför Magnus & Friends så att fler skulle få samma möjlighet.

Magnus & friends är en modern surfskola med fokus på hög kvalitet i surfcoachningen såväl som i boendet som i all övrig service. Vi är välorganiserade, strukturerade och älskar att överträffa våra kunders förväntningar! Med fokus på extra hög kvalitet och små grupper om ca 3-5 gäster per surfinstruktör tar vi surfcoachningen till en helt ny nivå för såväl nybörjare som avancerade surfare. Vi är till exempel alltid ute i vattnet tillsammans med våra surfgäster och coachar genom direktfeedback.

Hos min farmor och farfar i den lilla byn Flor i Hälsingland var alla välkomna. Kaffebryggaren, det äkta välkomnandet och fikabrödet var alltid redo. Med samma kravlösa omtänksamhet och värme vill jag välkomna alla som vill lära sig surfa, utvecklas och ha roligt med Magnus & Friends.

Som lärare och rektor har jag alltid hållit kvaliteten för utbildningen högt! Med mitt namn går jag i god för att vi håller hög kvalitet i allt från surfskolan och yoga till boende och frukost. För mig är det viktigt att surfinstruktörerna med engagemang planerar och coachar varje elev individuellt utifrån dennes förutsättningar och mål.

Portugal valde jag för dess milsvida och långgrunda stränder som är som gjorda för surfing. Det är smidigt att flyga dit från Sverige, människorna är vänliga och maten är god. Den mysiga gamla fiskebyn Baleal har jag valt med omsorg för att halvön, på vilken byn ligger, ger unika möjligheter till surf för olika nivåer.

Vår filosofi

Olikt konventionella surfskolor så handlar det inte om att bara stå upp. På Magnus & friends har vi identifierat de många förmågorna för sporten och sen brutit ner detaljerna för att göra surfing tillgänglig för alla. Alla surfinstruktörer i Magnus & friends instruktörsteam är certifierade livräddare och surfinstruktörer.

Vi byter ut flummig surflingo mot klar, koncis och systematiserad coaching. Vi lär inte ut surf – vi lär ut hur du lär dig själv hur du ska surfa, eller surfa bättre genom en kombination av i-vattnet-coaching, videofeedback och teoripass. Förutom att utvecklas till trygga självsäkra surfare handlar det lika mycket om gemenskapen, de sköna garven och känslan av att leva här och nu.

Vi erbjuder utbildade, erfarna och härliga instruktörer och självklart utrustning av hög kvalitet. Allt detta kompletteras med en kväll då vi med hjälp av foto och film från surfsessionerna ger feedback för att lära och utvecklas optimalt. Ni kommer sen även att få digitala foton och film för att såväl minnas som att dela till släkt och vänner.

Vi på Magnus and friends

Magnus – Grundare och VD

Magnus grundade Magnus & friends för att samla familj, vänner och likasinnade människor för att kunna dela surfingen, gemenskapen i den vackra miljön och allt annat härligt som kommer med livsstilen. Som tidigare rektor och lärare var han inte nöjd med hur andra surfresearrangörer lagt upp pedagogiken, måltiderna och gemenskapen. Därför skapade han Magnus & friends med syfte att leverera den genomgående kvalitet han själv vill ha när han semestrar med familj och vänner.

Förutom att driva Magnus & friends tillsammans med sambon Kattis jobbar Magnus som lärare hemma i Stockholm. Han tycker om livets små äventyr, sin familj, att resa och naturligtvis att surfa och den atmosfär och livsstil som det medför. Magnus har två söner och en dotter. Dante, Stella och Vilmer som gärna är med och jobbar i familjeföretaget.

Kattis – Grundare och ekonomiansvarig 

Kattis är ekonom och älskar äventyret i att driva vårt roliga surfreseföretag tillsammans med Magnus. Att se människor, gäster likaväl som vårt härliga team nöjda, glada och individuellt växande hos oss med Magnus & friends gläder henne allra mest. Hon njuter även av en aktiv livsstil i naturen, såväl hemma i Stockholm som bland de magiska klipporna och stränderna i vår lilla surfby Baleal. Kattis och Magnus har precis förlovat sig.

Linda – Camp manager

Har bott några år i Baleal och varit engagerad i området. Hon har rest mycket och har en utbildning i reseproduktion i ryggsäcken.

För henne betyder surfing och havet en livslång resa tillsammans med moder jord där både glädje och utmaningar kantar vägen. Hon drivs av att se andra människor upptäcka hur bra vi mår när naturen är vår lekplats, vårt andrum och vår inspiration till en stark livsstil, både fysiskt och psykiskt.

Fråga henne vad som helst relaterat till er vistelse – hon hittar svaret.

Alicia – Reseledare

Flyttade till Portugal sommaren 2019 men har alltid haft Baleal extra nära hjärtat då det var här hon först lärde sig surfa. Alicia älskar att resa och träffa nya människor – intressen som tagit henne genom äventyr i Centralamerika såväl som Europa innan hon slutligen landade här i Baleal. Så mycket tid som möjligt spenderar hon utomhus, allra helst bland vågorna där hon hittar den utmaning och adrenalin som hon så gärna söker. Sin ledighet spenderar hon helst omgiven av människor och med roliga aktiviteter.

Fred – Huvudinstruktör

Fred är vår huvudinstruktör och inleder nu sitt tredje år tillsammans med oss på Magnus & friends.

Fred är portugis och har jobbat inom sport i hela sitt liv, de senaste 9 åren uteslutnde med surf och surfcoaching. Han älskar coachyrket och gläds åt att hjälpa andra människor upptäcka sporten.

Tidigare i sitt liv höll Fred på med adventure racing som gav honom stor erfarenhet av många olika typer av sporter och som tog honom till fantastiska platser. Han är gift med Vera och tillsammans väntar de barn.

Allt surfrelaterat under er vistelse – Prata med Fred!

Pedro – Surfinstruktör

Pedro är en varm och trevlig portugisisk surfcoach som älskar människor, att dela vågor ihop med andra och att spela biljard som han är enastående i. Han har surfat sedan begynnelsen, coachat i 15 år och är Baleal personifierad. Om du undrar något om grannskapet, om platserna och folket i magiska Baleal är han killen att fråga. Han påbörjar nu, liksom Fred, tredje året med Magnus & friends.

Nils – Frukostansvarig

Nils reste med Magnus & friends tillsammans med sin familj förra året och kände att gemenskapen och den starka passionen för surfing hos oss var något han ville bli en del av. Nu är han med i gänget och ska börja som frukostansvarig. Nils upptäckte surfen genom tv-programmen Blue Water High och Bondi Resce, och följde drömmen att lära sig surfa i Australien 2015. Sedan dess har han surfat på många olika platser i världen. När han inte är i vågorna studerar han HR på Uppsala universitet, spelar fotboll, golf och tycker om att gå på bio.

Läs våra gästers kommentarer om oss här

Boka ditt äventyr nu!

Boka här