Portugal

Magiska

Baleal i Portugal

Platsen vi har valt

Vart du surfar spelar roll, därför har vi valt en av världens bästa surfplatser. Upptäck vårt hemtrevliga surfcamp i den mysiga lilla surfbyn Baleal i Portugal! Människorna är vänliga, pratar och lever surf och tack vare sitt unika landskap är vågorna bland de bästa i världen och erbjuder unika surfförhållanden för alla nivåer.

I Baleal finns över över 20 restauranger och caféer, surfbutiker, yogastudios, apotek och andra butiker på promenadavstånd. Här finns det nybörjarvänliga beachbreakvågor i de två skyddande vikarna innanför Balealhalvön året runt, men också rev- och snabbare tubande vågor för dig som är mer avancerad.

Bara en timmes bilfärd söderut ligger huvudstaden Lissabon, och 5 km söder om Baleal ligger Peniche med den världsberömda vågen Supertubos, som är ett av huvudeventen på World Surf Leagues världstour.

Läs om vårt boende i Portugal, Baleal >

Javisst! Baleal är mer än bara surfing.

Hemtrevligt surfcamp – Vi bor i ljusa och fräscha villor, lägenheter och hotell som lockar till härligt socialt, skönt surfhäng, både före och efter surflektionerna.

Mysig surfby – I byn Baleal där vi bor har vi över 20 restauranger och caféer, barer på beachen, härliga surfbutiker, yogastudios, apotek och andra butiker.

Världens bästa surfplats – Inom 10 minuters gångavstånd når du flera olika surfspots som erbjuder stor variation av vågor, allt från nybörjarvänliga till avancerade vågor.

Välmående och hälsa – Här finner du några av Europas vackraste promenadstråk och löpstigar i en hisnande miljö uppe på höga berg med utsikt över havet.

Vädret

Portugal har ca 3 000 soltimmar och innebär med sitt medelhavsklimat varma somrar och milda vintrar, med knappt något sommarregn. Även på vintern är mängden regn relativt låg. Baleal har ytterst små temperaturskillnader tack vare havets mildrande effekt i kombination med regionens medelhavsklimat. Temperaturen blir därför behaglig året runt och under vintermånaderna blir det sällan under 14 grader i skuggan, vilket innebär betydligt varmare i solen och runt 7 soltimmar! Havstemperaturen ligger mellan 14-20 grader.

Med våra våtdräkter surfar man behagligt hela året om. Somrarna blir inte varma och kvalmiga, utan brukar ligga på ca 22-25 grader i skuggan. Alltså helt perfekt för att kunna njuta av en aktiv semestervecka.

Läs mer om vädret i vår guide  >

Utflykter att uppleva i området

Bada i magiskt blått vatten på

Berlengas

Berlengas är känt för det klara och magiskt blå vattnet, som är så rent att speciellt känsliga arter kan växa där. Här får du uppleva en härlig dag i Atlantens dramatiska natur, en färd över öppet hav med båt och allt därtill.

När ni anlänt till Berlenga grande, den största ön, får ni byta till en mindre guidebåt. I denna tar ni er närmare de vackra klippformationerna och in bland grottorna. Ni kliver sedan av vid det historiska fortet där nästa guide möter er och berättar mer om Berlengas samtidigt som hen tar er gåendes över ön. Efter detta finns gott om tid att hugga in i er matsäck, njuta av ett svalkande dopp eller bara ta det lugnt vid det fascinerande kristallklara vattnet.

Har ni tur stöter ni på delfiner på vägen!

En familjär lokal vingård med fantastiska ekologiska viner

Vingård Cortém

30 minuter från Baleal, bland fruktodlingar och grönskande landsbygd hittar du Cortém vingård. En liten och charmig gård på en höjd mellan två små dalar med vindruvsodlingar på båda sidorna.

Vi börjar med en liten rundvandring för att avsluta på deras härliga terass med utsikt över ena dalen där vi avnjuter olika viner i sällskap av tilltugg som ost, chark och oliver.

Besök portugals huvudstad

Lissabon

Utforska Portugals huvudstad med dess unika historia, vackra arkitektur och kreativitet. Där kan du strosa runt bland utkiksplatser, stanna på ett mysigt cafe för att avnjuta det portugisiska bakverket Pastel de nata eller bara känna stadens härliga puls.

Vi tycker om att promenera till den gamla delen av staden Alfama eller till Bairro Alto, där kan man kika på skejtarna. Eller varför inte ta taxi bort till konstcentret LX Factory med barer, bokaffärer och utställningar?

Den förtrollande sagostaden

Sintra

Den förtrollande sagostaden Sintra ligger bara 1h och 30 min från Baleal, men känns som en helt annan värld. Bland de skogsklädda Sintrabergen står nämligen många glittrande palats och magnifika slott, omringade av exotiska parker och trädgårdar. Ta med dig familjen, partnern, vännerna eller kollegorna hit och lek kung och drottning för en dag.

Atlantstaden

Nazaré

Atlantstaden Nazaré är belägen i en mysig fiskeort som under sommaren erbjuder avkopplande häng på de långa sandstränderna. Nazaré har även blivit ett mecka för dem som är modiga nog att surfa på några av världens största vågor. Ca 50 minuters bilfärd från Baleal rullar jättevågorna in på stranden Praia do Norte. Under vintern, från november till mars, blir staden en magnet för big wave surfers. Det bästa stället att observera allt från är från sítio da Nazaré, intill den röda fyren (fortet São Miguel Arcanjo).

Även under vår, sommar och höst är denna spännande stad väl värt ett besök. Gå in i fyren som även är ett museum för big wave surfingen, se de fina byggnaderna vid torget och de hisnande utsikterna från byn ner mot klipporna och stranden.

Den medeltida pittoreska byn

Óbidos

Endast 20 minuter från Baleal kan du utforska den förtrollade charmen i denna medeltida by. Vandra genom smala gränder omgivna av pittoreska hus och färgglada blommor. Upplev den magiska utsikten från stadsmurarna och utforska de charmiga butikerna som säljer lokala hantverk och godsaker.