Frågor & svar

Frågor & svar

Magnus & friends prioriterar gemenskap, kvalitet och inspirerande surflektioner. Här möts alla åldrar och livsstilar för att dela glädjen och äventyret som är surf.
Hos oss kan alla lära sig surfa. Vi anpassar lektionerna efter din nivå så att du kan ha roligt, utvecklas i din takt och känna dig trygg ute bland vågorna.

Surfen är hjärtat i vår verksamhet, men det är gemenskapen som gör oss unika. Här är varje dag en möjlighet att träffa nya vänner, umgås och dela passionen för surfen.

Söndag är ankoms- och avresedag. Vi erbjuder transfer tur & retur från Lissabon flygplats (LIS) om ni ankommer söndagar eller torsdagar mellan 9-19 och avgår söndagar mellan 10-20. Tillägg för transfer är 990 kr/vuxen och 590 kr/barn.

Incheckning är från kl.16 men självklart får ni komma tidigare och lämna väskorna medan vi gör i ordning era rum. Surflektionerna drar igång på måndagen efter ett välkomstmöte på morgonen då vi går igenom all information inför veckan.

Är ni weekendgäster så är ankomstdagen på torsdagar. Ni har välkomstmöte på fredag morgon följt av surflektion senare på dagen.

Vid söndagens hemresa rekommenderar vi ett eftermiddags flyg så ni hinner njuta en sista gång av vår frukostbuffé och slipper stressa! Utcheckning är kl.11 men ni får såklart ha kvar era väskor tills det är dags att åka. 🙂

Under novemberlovet brukar det vara riktigt bra väder i Baleal, Portugal där vi håller till. Genomsnittstemperatur för höstlovsveckan är 20 grader, och vattentemperaturen ligger på ca 18 grader. Vi har dessutom alltid sköna våtdräkter när vi surfar så vi tänker inte så jättemycket på vattentemperaturen. Dessutom brukar det vara en härlig offseason-känsla med mindre folk i byn och i havet. Helt magiskt med andra ord!

Vi har flera familjer som reser med oss varje sommar och ni skulle passa in perfekt. Över hälften av våra gäster är familjer med barn. Vi kan lova att ni kommer att få en jättehärlig vecka med härligt häng och bra och rolig surf både för barnen och för er vuxna. Vi anpassar våra surfgrupper väl och har endast 3-5 personer per surfinstruktör, vilket många föräldrar uppskattar mycket. Barnen brukar älska att göra saker med alla de andra barnen. Tex surfa, bada i poolen, leka kurragömma och en massa annat skoj.

Frukostbuffé ingår i alla paket. Lunch och middag fixar man själv, det finns flera mysiga restauranger och caféer i byn och priserna ligger mellan 20-30% billigare än i Sverige. Det ligger också en supermarket nära campet och det är fritt fram att laga mat i villans kök när man vill.

Våra två destinationer, Baleal i Portugal och Fuerteventura i Spanien, erbjuder perfekta möjligheter för alla nivåer av surfare, inklusive nybörjare. I den lilla byn Baleal kan du bland annat njuta av små och behagliga vågor tack vare den skyddade viken vilket gör det till en idealisk plats för dem som vill prova på surfing för första gången. Fuerteventura också en fantastisk plats för nybörjare, med sina breda stränder och en avslappnad atmosfär som välkomnar surfare i alla färdighetsnivåer.

Vi har små grupper, ca. 3-5 personer per instruktör, och pedagogiska instruktörer som anpassar lektionerna utifrån era behov. Våra gäster har varit på alla olika nivåer med olika erfarenheter och mod/rädslor i alla åldrar mellan 6-72 år. Det är vanligare än man tror med rädsla för havet och dess krafter. Vi kommer att hjälpa dig steg för steg igenom processen från stranden till havet och upp på brädan i din egen takt. Föreställ dig känslan när du har övervunnit dina rädslor och surfar på egen hand! 🙂

Så roligt att du är sugen på att surfa med oss! Ja, det är verkligen inget problem att resa med oss utan resesällskap. Hos oss kommer du få del av en härlig gemenskap om du vill det vid såväl alla måltider, surflektioner som andra aktiviteter. Det brukar vara en bra blandning av dem som reser själva, med vänner eller familj. Vi ser till att det blir en skön, avslappnad och prestigelös stämning där alla trivs.

Det finns två olika upplägg för våra minsta surfers mellan 4-6 år.

A) Antingen kan hon delta i Pre Surf Kids där hon kommer att få delta i roliga och meningsfulla surfförberedande aktiviteter på stranden medan ni föräldrar surfar. Vi bygger sandslott, leker i de mindre vågorna, letar krabbor och snäckor, surfar med body boards och annat roligt. Våra aktivitetsledare för Pre surf kids är alla svensktalande. Priset är samma som för de andra barnen. (*Pre Surf Kids erbjuds endast under sommarlovsveckorna).

B) Under sommarlovsveckorna har vi två surfgrupper per dag. Det innebär att ni föräldrar kan dela upp er så att den ena föräldern surfar med surfgrupp 1 och den andra med surfgrupp 2. Då kan 7-åringen surfa med vilken av grupperna ni tycker passar bäst. Detta upplägg betyder att ni båda vuxna kan surfa som vanligt hela veckan samt att det alltid finns en av er ledig att ta hand om 4-åringen. Vi brukar tipsa om att ni leker i vattnet och försöker åka lite bodyboards och andra surfförberedande lekar med 4-åringen så är hon snart taggad att börja surfa så småningom också. Det handlar mycket om att stimulera glädjen, motivationen och vattenvanan i den åldern. Priset för 4 åringen är då 3000 kronor mindre än för en vuxen.

Det finns många olika flygbolag som trafikerar Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Lissabon. Kolla exempelvis flygresor.se eller liknande sidor för billiga flyg med bra avgångar.

Det går fint att hitta direktflyg med TAP året runt, medan Norwegian och SAS erbjuder direktlinjer endast under högsäsong. Det går även bra att flyga Lufthansa med stopp via Frankfurt/München eller alternativt med flygbolaget KLM via Amsterdam. 

Tips:
Vi samarbetar med resebyrån Bäckman & Berg. Kontakta gärna dem om ni önskar hjälp att boka flygbiljetter. De kan även hjälpa er att boka hyrbil och eventuella extranätter i Lissabon före eller efter er surfvistelse hos oss.

Bäckman & Berg
www.backmanberg.se
info@backmanberg.se
Tel: 0480-87000