Frågor & svar

Frågor & svar

Söndag är ankoms- och avresedag. Beställer ni transfer med oss så hämtar vi er när ni än kommer under söndagen. Vi rekommenderar att ni landar innan ca kl 16 så ni hinner äta middag i byn innan ni går och lägger er. Men vi kan som sagt hämta er kl 22 på kvällen också.

Incheckning från kl.15. Självklart får ni komma tidigare och lämna väskorna medan vi gör i ordning era rum. Surflektionerna drar igång på måndagen efter ett välkomstmöte på morgonen då vi går igenom all information inför veckan. 

Är ni weekendgäster så är ankomstdagen på torsdagar. Ni har välkomstmöte på fredag morgon följt av surflektion senare på dagen.  

Vid söndagens hemresa rekommenderar vi ett eftermiddagsflyg så ni hinner njuta en sista gång av vår frukostbuffé och slipper stressa! Utcheckning är kl.11 men ni får såklart ha kvar era väskor tills det är dags att åka. 🙂

Under novemberlovet brukar det vara riktigt bra väder i Baleal, Portugal där vi håller till. Genomsnittstemperatur för höstlovsveckan är 20 grader, och vattentemperaturen ligger på ca 18 grader. Vi har dessutom alltid sköna våtdräkter när vi surfar så vi tänker inte så jättemycket på vattentemperaturen. Dessutom brukar det vara en härlig offseason-känsla med mindre folk i byn och i havet. Helt magiskt med andra ord!

Vi har flera familjer som reser med oss varje sommar och ni skulle passa in perfekt. Över hälften av våra gäster är familjer med barn. Vi kan lova att ni kommer att få en jättehärlig vecka med härligt häng och bra och rolig surf både för barnen och för er vuxna. Vi anpassar våra surfgrupper väl och har endast 3-5 personer per surfinstruktör, vilket många föräldrar uppskattar mycket. Barnen brukar älska att göra saker med alla de andra barnen. Tex surfa, bada i poolen, leka kurragömma och en massa annat skoj.

Frukostbuffé ingår i alla paket. Lunch fixar man själv, oftast på ett trevligt strandcafe. Mat och dryck är ca 20-30% billigare än i Sverige. Till middagarna brukar vi boka bord på lite olika restauranger där alla som vill hänger med. Det brukar ofta vara full uppslutning och väldigt trevligt. Det finns flera mysiga restauranger och caféer i byn.

Baleal, där vi håller till, är perfekt för både nybörjare och mer avancerade surfare. Vi håller till i en skyddad liten vik där vågorna är små och behagliga. Vi har små grupper (ca 3-5 personer per instruktör) och pedagogiska instruktörer som anpassar klasserna utifrån era behov. Våra gäster har varit på alla olika nivåer, med sina egna olika erfarenheter, mod/rädslor i alla åldrar mellan 6-68 år. Det är vanligare än man tror med rädsla för havet och dess krafter. Vi kommer att hjälpa dig steg för steg igenom processen från stranden till havet och upp på brädan i din egen takt. Föreställ dig känslan när du har övervunnit dina rädslor och surfar på egen hand! 🙂

Så roligt att du är sugen på att surfa med oss! Ja det är verkligen inget problem att resa med oss utan resesällskap. Hos oss kommer du få del av en härlig gemenskap om du vill det vid såväl alla måltider, surfpass såväl som andra aktiviteter. Det brukar vara en bra blandning av dem som reser själva eller med vänner eller familj. Vi ser till att det blir en skön, avslappnad och prestigelös stämning där alla trivs.

Det finns två olika upplägg för våra minsta surfers mellan 4-6 år.

A) Antingen kan hon delta i Pre Surf Kids där hon kommer att få delta i roliga och meningsfulla surfförberedande aktiviteter på stranden medan ni föräldrar surfar. Vi bygger sandslott, leker i de mindre vågorna, letar krabbor och snäckor, surfar med body boards och annat roligt. Våra aktivitetsledare för Pre surf kids är alla svensktalande. Priset är samma som för de andra barnen. (*Pre Surf Kids erbjuds endast under sommarlovsveckorna)

B) Under sommarlovsveckorna har vi två surfgrupper per dag. Det innebär att ni föräldrar kan dela upp er så att den ena föräldern surfar med surfgrupp 1 och den andra med surfgrupp 2. Då kan 7-åringen surfa med vilken av grupperna ni tycker passar bäst. Detta upplägg betyder att ni båda vuxna kan surfa som vanligt hela veckan samt att det alltid finns en av er ledig att ta hand om 4-åringen. Vi brukar tipsa om att ni leker i vattnet och försöker åka lite bodyboards och andra surfförberedande lekar med 4-åringen så är hon snart taggad att börja surfa så småningom också. Det handlar mycket om att stimulera glädjen, motivationen och vattenvanan i den åldern. Priset för 4 åringen är då 3000 kronor mindre än för en vuxen.

Det finns många olika flygbolag som trafikerar Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Lissabon. Kolla exempelvis flygresor.se eller liknande sidor för billiga flyg med bra avgångar.

Det går fint att hitta direktflyg med TAP året runt, medan Norwegian och SAS erbjuder direktlinjer endast under högsäsong. Det går även bra att flyga Lufthansa med stopp via Frankfurt/München eller alternativt med flygbolaget KLM via Amsterdam. 

Tips:
Vi samarbetar med resebyrån Bäckman & Berg. Kontakta gärna dem om ni önskar hjälp att boka flygbiljetter. De kan även hjälpa er att boka hyrbil och eventuella extranätter i Lissabon före eller efter er surfvistelse hos oss.

Bäckman & Berg
www.backmanberg.se
info@backmanberg.se
Tel: 0480-87000