Trustpilot

Magiska Baleal

Magiska Baleal

Platsen vi valt

Vart du surfar spelar roll, så vi har valt en av världens bästa platser, lilla byn Baleal i Portugal. Människorna är vänliga, pratar och lever surf och tack vare sin unika topografi är vågorna bland de bästa i världen och erbjuder unika surfförhållanden för alla nivåer.

Inom några minuters promenad från oss hittar du härliga caféer, restauranger och butiker. Inom promenadavstånd når du flera surf spots som erbjuder stor variation på vågor. Här finns det nybörjarvänliga vågor året runt, men också rev och snabbare vågor för dig som är mer avancerad.

Bara en timmes bilfärd söderut ligger huvudstaden Lissabon, och 5 km söder om Baleal ligger Peniche, där hittar du den världsberömda vågen Supertubos, som är ett av huvudeventen på World Surf Leagues världstour. Inom en timme når du även den lilla fiskebyn Nazaré, där världens största våg har surfats.

Baleal

Fler aktiviter i området

Padel:
Inom 20 minuter med bil, i West Cliffs, har du möjlighet att spela padel. Ta med ett gäng vänner och låt dig utmanas på banan. 

Yoga:
Inom 5 min promenad ligger 3 yogastudios. Vill du kan du även boka privata yogasessions.

Löpning:
Vi hjälper dig att hitta till några av de vackraste löpstigarna i Europa.

Golf:
Inom 20 minuter med bil ligger två av Portugals finaste golfbanor. Båda är linksbanor. Googla dem gärna, Praia D’El Reys och West Cliffs. De är både vackra och helt fantastiska att spela på!

Kulglass med surfingbrädor i bakgrunden

Vädret

Portugal har ca 3 000 soltimmar jämfört med Sveriges ca 2 000 och innebär med sitt medelhavsklimat varma somrar och relativt milda vintrar, med knappt något sommarregn. Även på vintern är mängden regn relativt låg.

Baleal som ligger vid Atlanten i centrala Portugal har ytterst små temperaturskillnader tack vare havets mildrande effekt i kombination med regionens medelhavsklimat. Temperaturen blir därför behaglig året runt och under vintermånaderna blir de sällan under 14 grader varken i  havet eller luften.

Med våra våtdräkter surfar man behagligt hela året om. Somrarna blir inte varma och kvalmiga, utan brukar ligga på ca 22-25 grader i skuggan. Alltså helt perfekt för att kunna njuta av en aktiv semestervecka.

Läs mer om hur det är att surfa i Portugal och världens största våg i vår guide Så är vädret och vågorna.

Kom och surfa med oss!

Träffa andra likasinnade, utvecklas i skön atmosfär och hitta vänner för livet

Boka ditt äventyr nu!

Träffa andra likasinnade, utvecklas prestigelöst ihop och hitta vänner för livet