Trustpilot

Magiska Baleal

Magiska Baleal

Platsen vi valt

Vart du surfar spelar roll, så vi har valt en av världens bästa platser, lilla byn Baleal i Portugal. Människorna är vänliga, pratar och lever surf och tack vare sin unika topografi är vågorna bland de bästa i världen och erbjuder unika surfförhållanden för alla nivåer.

I byn Baleal där vi bor har vi över över 20 restauranger och caféer, härliga surfbutiker, yogastudios, apotek och andra butiker inom 10 minuters promenadavstånd. Inom samma avstånd når du även flera olika surfspots som erbjuder stor variation av vågor. Här finns det nybörjarvänliga beachbreakvågor i de två skyddande vikarna innanför Balealhalvön året runt, men också rev- och snabbare tubande vågor för dig som är mer avancerad.

Bara en timmes bilfärd söderut ligger huvudstaden Lissabon, och 5 km söder om Baleal ligger Peniche, där hittar du den världsberömda vågen Supertubos, som är ett av huvudeventen på World Surf Leagues världstour. Inom ca 40 minuters bilfärd norrut når du även den lilla fiskebyn Nazaré, där världens största våg har surfats.

Baleal

Javisst! Baleal är mer än bara surfing.

Padel:
Inom 20 minuter med bil, i West Cliffs, har du möjlighet att spela padel. Ta med ett gäng vänner och låt dig utmanas på banan. 

Yoga:
3 yogastudios finns inom 5 min promenad. Vill du kan du även boka privata yogasessions.

Löpning:
Vi hjälper dig att hitta till några av de vackraste löpstigarna i Europa.

Golf:
Inom 20 minuter med bil ligger två av Portugals finaste golfbanor. Båda är linksbanor. Googla dem gärna, Praia D’El Reys och West Cliffs. De är både vackra och helt fantastiska att spela på!

Kulglass med surfingbrädor i bakgrunden

Vädret

Portugal har ca 3 000 soltimmar och innebär med sitt medelhavsklimat varma somrar och milda vintrar, med knappt något sommarregn. Även på vintern är mängden regn relativt låg.

Baleal har ytterst små temperaturskillnader tack vare havets mildrande effekt i kombination med regionens medelhavsklimat. Temperaturen blir därför behaglig året runt och under vintermånaderna blir de sällan under 14 grader varken i  havet eller luften.

Med våra våtdräkter surfar man behagligt hela året om. Somrarna blir inte varma och kvalmiga, utan brukar ligga på ca 22-25 grader i skuggan. Alltså helt perfekt för att kunna njuta av en aktiv semestervecka.

Läs mer om vädret i vår guide Så är vädret och vågorna.

Utflykter att uppleva i området

BERLENGAS

Berlengas är känt för det klara och magiskt blå vattnet, som är så rent att speciellt känsliga arter kan växa där. Här får du uppleva en härlig dag i Atlantens dramatiska natur, en färd över öppet hav med speedboat och allt därtill. Själva båtturen brukar vara en av höjdpunkterna, då det är fantastiskt roligt och nästan känns som att åka berg-och-dalbana (men oroa dig inte, hittills har ingen som åkt mått det minsta illa).

När ni anlänt till Berlenga grande, den största ön, får ni byta till en mindre guidebåt. I denna tar ni er närmare de vackra klippformationerna och in bland grottorna. Ni kliver sedan av vid det historiska fortet där nästa guide möter er och berättar mer om Berlengas samtidigt som hen tar er gåendes över ön. Efter detta finns gott om tid att hugga in i er matsäck, njuta av ett svalkande dopp eller bara ta det lugnt vid det fascinerande kristallklara vattnet.

Har ni tur stöter ni på delfiner på vägen!

CORTÉM VINGÅRD

Besök en lokal, familjär vingård och smaka dess biologiska viner!

30 minuter från Baleal, bland fruktodlingar och grönskande landsbygd hittar du Cortém vingård. En liten och charmig gård på en höjd mellan två små dalar med vindruvsodlingar på båda sidorna. Vi börjar med en liten rundvandring för att avsluta på deras härliga terass med utsikt över ena dalen där vi avnjuter olika viner i sällskap av tilltugg som ost, chark och oliver.

LISSABON

Utforska Portugals huvudstad med dess unika historia, vackra arkitektur och kreativitet. Där kan du strosa runt bland utkiksplatser, stanna på ett mysigt cafe för att avnjuta det portugisiska bakverket Pastel de nata eller bara känna stadens härliga puls.

Vi tycker om att promenera till den gamla delen av staden Alfama eller till Bairro Alto, där kan man kika på skejtarna. Eller varför inte ta taxi bort till konstcentret LX Factory med barer, bokaffärer och utställningar?

Kom och surfa med oss!

Träffa andra likasinnade, utvecklas i skön atmosfär och hitta vänner för livet

Boka ditt äventyr nu!

Träffa andra likasinnade, utvecklas prestigelöst ihop och hitta vänner för livet