5 anledningar till varför Fuerteventura är den perfekta surfdestinationen för familjen!

Kanarieöarnas näst största ö Fuerteventura är en dold pärla för äventyrslystna familjer. Här möter häpnadsväckande ökenlandskap kristallklart, varmt turkost vatten och bildar ett inbjudande solsäkert surfparadis för både stora och små surfare – även på vinterhalvåret.

1. Barnvänliga stränder

Stenstränder eller stränder där det snabbt blir djupt är sällan lämpliga för dem som åker på surfresa med barn. På Fuerteventura hittar du flera barnvänliga, skyddade sandstränder med lugnt och grunt vatten. Här får barn (och nybörjare oavsett ålder) bli bekväma med både surfbrädan och vågorna i en trygg och säker miljö.

2. Varmt, solsäkert och exotiskt klimat

Fuerteventura har några av de bästa surfstränderna i Europa med varmt, solsäkert och exotiskt klimat året runt. Perfekta vågor erbjuds tack vare konstanta vindar och många olika typer av stränder, vilket gör Fuerteventura till den perfekta platsen för hela familjen att lära sig och utveckla sin surfing på – oavsett tidigare erfarenhet. Fuerteventura har ett behagligt klimat med milda vintrar och varma somrar – temperaturen sjunker sällan under 20 grader. Vilket gör det möjligt att surfa i strålande sol och värme även under vinterhalvåret.

3. Möjlighet till äventyr

För de som då och då vill ta en paus från surfandet erbjuder ön massor med roligt att göra. Fuerteventura är känt för sin imponerande och unika natur (här finns både vulkaner och öken!) så varför inte hyra en bil och åka på upptäcktsresa? Runt om på ön finns flera vackra naturreservat, men också roliga djurparker och vattenland. För den aktiva familjen som inte gärna sitter still finns det utöver surfing möjlighet att prova på dykning, snorkling, kitesurfing och stand-up paddleboarding. Kort sagt: Fuerteventura väcker äventyrslusten hos familjen – här har man garanterat aldrig tråkigt!

4. Avslappnad atmosfär

Att lära sig surfa på Fuerteventura är en lugn och härlig upplevelse då det finns gott om vidsträckta stränder med perfekta nybörjarvågor. Överlag präglas ön av en avslappnad och inkluderande atmosfär i klassisk surf- och hippeanda. I folkmun kallas faktiskt Fuerteventura ”La Isla Tranquila” – den lugna ön. Perfekt om din familj letar efter en bekväm men inte allt för “turistig” plats att fly till för att ta en paus från vardagsstressen!

5. Härlig gemenskap

Att resa på surfingsemester med familjen skapar garanterat minnen för livet. Ni tillbringar kvalitetstid tillsammans samtidigt som ni lär er något nytt och peppar varandra. På vårt surfcamp på Fuerteventura hittar både stora och små nya vänner eftersom vi under surfpassen vanligtvis låter barn surfa med andra barn och vuxna med andra vuxna. I surfcampet skapas en fin gemenskap, speciellt under våra familjevänliga after surf-häng. Tänk dig att njuta av god mat och dryck i solnedgången tillsammans med familjen och nya vänner, samtidigt som ni diskuterar dagens utmaningar och upplevelser. Visst låter det härligt?  

Låter det här som en drömresa för dig och din familj? Då kan vi på Magnus & Friends hjälpa till! I utkanten av den lilla charmiga fiskebyn El Cotillo ligger vårt surfcamp. Med utgångspunkt i en modern lyxvilla med panoramautsikt över solnedgången guidar vi dig till att upptäcka både bra surf och den här fantastiska ön.

Pojke på bräda på surfinstruktörs huvud under sportlovet
Untitled_1.5.1
Surfinstruktör med barnen på stranden