5 anledningar till varför du borde åka på surfresa till Fuerteventura!

Vill du fly vardagen och få en unik surfupplevelse i världsklass? Då är Fuerteventura resmålet för dig. Ön med evig sommar erbjuder magiskt vacker natur, avslappnat häng, oförglömliga äventyr och fantastiskt bra surfstränder för alla nivåer – oavsett säsong.

1. Sommar året runt

Med nästan 365 soldagar per år och en medeltemperatur på 20–28 grader är Fuerteventura en solsäker ö med evig sommar och värme! Här är det liten risk för regn eller annat väder som stör surfandet. Temperaturen i vatten är, till skillnad från andra delar av Europa, mellan 18–23 grader året runt, vilket gör att det oftast går bra att surfa i badkläder eller en tunn våtdräkt. Snacka om frihet! Om du vill ta en paus och byta ut surfandet mot sol och bad finns det alltså goda möjligheter att göra det – även på vinterhalvåret.

2. Surfspots för alla nivåer

Även om det är en av de mer ovanliga turistdestinationerna i Europa så är Fuerteventura välkänt bland surfare för sitt breda utbud av surfspots. Runt om ön går det att hitta vågor som passar alla nivåer, oavsett vind och swell. Här finns allt från lugna, långgrunda stränder för nybörjaren, lite mer utmanade beach breaks, till revbryt för den erfarne som jagar de stora, snabba vågorna. På vårt surfcamp har du nära till alla de bästa surfspotsen – oavsett om du kommer med mycket erfarenhet i ryggen eller aldrig har stått på en surfbräda innan.

3. Exotisk surfvibe

Fuerteventura brukar kallas Europas Hawaii och du kommer snabbt förstå varför. Båda vulkanöar erbjuder utmärkt surf på vackra stränder med gyllene sand och kristallklart vatten. Fuerteventura är, precis som Hawaii, känt för sin vänliga befolkning, avkopplande livsstil och bohemiska vibbar. Många upplever atmosfären på ön som avslappnad, välkomnande och inkluderande. Här finns en stark surf- och hippiekultur som passar perfekt för dig som vill bort från vardagsstressen, varva ner på riktigt och lära känna likasinnade.

4. Häpnadsväckande natur

På Fuerteventura finns kristallklart turkost vatten, majestätiska vulkaner och dramatiska ökenlandskap – det känns knappt som om man är kvar i Europa (eller på sina ställen inte ens på planeten jorden!). Vid sidan om surfingen erbjuder Fuerteventura en mängd olika oförglömliga naturupplevelser. Vad sägs om att hikea upp för vulkanerna i El Teide nationalpark och ta del av en fantastisk utsikt kust till kust? Eller att utforska de gömda, magiskt turkosa naturpoolerna som dyker upp i den mörka vulkanstenen vid lågvatten? Den fartfyllda utforskar bäst ön på en fyrhjuling off-road längst med kust och vidsträckta sanddyner. Kort sagt – bara att få vistas i de här fantastiska miljöerna är en oförglömlig upplevelse i sig!

5. Dold pärla

För dig som vill “off the beaten track” utan att åka runt halva jorden men samtidigt få tillgång till bekvämligheter och lyx är Fuerteventura perfekt. Här samlas alla olika typer av surfare för avslappnat häng och massor med surf. Fuerteventura har mindre av enorma hotellkomplex och massturism och mer av charmiga fiskebyar med färgglada byggnader och vidsträckt natur. På ”La Isla Tranquila” – den lugna ön – behöver du inte oroa dig för att trängas i vattnet eller hitta en ledig plats att sola på. En dold pärla!

DJI_05452-834-1024
IMG_8876
Solnedgång nära vårt surf camp i Fuerteventura