5 anledningar till varför surfing i Portugal är den bästa familjeresan!

Upptäck hur lätt och roligt det är att lära sig att vågsurfa genom att åka på en surfresa till den magiska byn Baleal i Portugal. Njut av en vecka fylld med surf, sol, träning, avkoppling, yoga, och god mat tillsammans med ett gäng äventyrliga likasinnade familjer!

1. Lär er något nytt som familj

Vill ni skapa nya minnen och lära er något nytt tillsammans? Att surfa kan vara både utmanande, roligt och frustrerande tills man helt plötsligt bemästrar vågorna och känner stoltheten skölja över en. Med hjälp av våra engagerade och erfarna surfinstruktörer kommer hela familjen snabbt att utvecklas i både surf och sinne, ni får dessutom både bilder och videos med er hem från er upplevelse som förevigar er resa. Alla som kan åka slalom eller snowboard kan lära sig att surfa menar vi på Magnus & friends. Vi har utvecklat en metodik som underlättar lärandet. Vi använder stora, långa surfbrädor och vi går hela vägen ut med er i vattnet, knuffar in er på brädan och ropar till när ni ska ställa er upp. Kan man ställa sig upp från liggande på golvet kan man ställa sig på surfbrädan tänker vi. Att lära sig surfa är som att lära sig cykla, när ni väl har lärt er kommer ni aldrig glömma hur det känns att kasta sig ut i havet, och ni kan dela den känslan och minnena med varandra.

När man ställs inför gemensamma utmaningar, som att lära sig surfa, finns alla möjligheter i världen att komma varandra närmare och stärka banden mellan er samtidigt som ni får ta del av en helt unik surfkultur i vad som i folkmun kallas för ”Den Portugisiska huvudstaden av vågor”.

2. Egentid för både vuxna och barn

Både stora som små kan behöva egentid på semestern! Under surfpassen surfar oftast barnen med andra barn och de vuxna med andra vuxna. Detta innebär egentid för alla under de 5 surfpassen. Dessutom ingår varje vecka ett tillfälle av aftersurf. Det innebär att vår svensktalande personal tar med ungdomarna och barnen på aktiviteter och lekar anpassade för respektive åldrar under ca 1,5 h. Under tiden får föräldrarna chans att ta ett glas vin/öl eller alkoholfritt och koppla av i solnedgången och prata med varandra om dagens bravader och tillkortakommanden. Detta brukar vara oerhört uppskattat hos såväl barn som vuxna.

För ungdomarna är det dessutom lätt att hitta nya vänner genom aktiviteter som volleyboll och inte minst under de gemensamma måltiderna. Det finns rum för var och en att koppla av, åka på äventyr med nyfunna bekantskaper eller ta en glass i kvällssolen.

3. Avkoppling

Surfing kan vara en av de aktiviteter som förknippas starkast med en livsstil långt bort från vardagsstress och oro. En surfresa är i många fall precis det som behövs för att koppla bort vardagen och komma ned i varv från allt som sker runt omkring. Med den vackra naturen och omkringliggande omgivningen, med ljusa sandstränder och kristallklart turkost vatten, anses Baleal vara en tillflyktsort för de som söker en stilla oas att ladda batterierna vid.

Ta chansen att njuta av havets brus och bygg upp din energi med hjälp av träning och fantastiskt umgänge.

4. Portugal – vågor för både stora och små

Vi anpassar vår surfkurs efter varje individs olika behov och förutsättningar. De två stränderna som omger Balealhalvön ger en långgrund, skyddande vik med nybörjar-vänliga och lagom stora vågor året om. Därför passar det att resa till Portugal under hela året. För er som har surfat tidigare finns det ca 100 meter vid sidan av snabbare och större vågor där ni kan utmana er utifrån era förutsättningar. Vi försöker alltid hitta gröna obrutna vågor. Det spelar ingen roll om du surfat tidigare eller inte, våra instruktörer har bred erfarenhet och hjälper dig utvecklas som surfare med vår tydliga metodik, pepp och stöd i en lärorik och rolig miljö.

Vi erbjuder surfpaket som passar surfare av olika storlek och erfarenhet, och vi ser till att du får rätt utrustning för att ta dig an vågorna utan hinder!

5. Alla kan surfa!

Surfing är för alla, kan jag så kan du! Det har funnits en bild av surfare som en viss typ av person, men det finns ingenting som bestämmer vem som kan och inte kan surfa. Vi vill uppmuntra alla som är nyfikna på surfing att bemästra brädan och på köpet få ett enormt lyckorus och en känsla av ren eufori. Vem du än är så finns det alltid en plats för dig hos oss och bland vågorna.

Flicka i våtdräkt springer på stranden på sportlovet i Baleal, Portugal
Glada familjer i solnedgången på stranden
Vy över Baleal i Portugal