5 anledningar till att du ska surfa i Baleal i höst!

Möt hösten på bästa tänkbara sätt med en surfresa till den magiska byn Baleal i Portugal. Njut av en vecka fylld med surf, sol, träning, yoga, och god mat tillsammans med ett gäng äventyrliga likasinnade!

1. Dryga ut soltimmarna

Portugal hör till ett av de varmaste länderna i Europa. Peniche, eller Baleal, där vi håller till bjuder på både långa och soliga dagar under vinterhalvåret. För dig som vill fylla på D-vitamindepåerna och piggna till lite under Sveriges mörkaste månader finns det mycket att njuta av i den portugisiska värmen. 

Det lokala klimatet erbjuder under januari på strålande sol i genomsnitt 5 timmar per dag och temperaturen når runt 14 grader under parasollet i skuggan. Havet är behagligt varmt och vågorna slår högt på sina platser, det är en optimal semester för dig som söker en aktiv och stressfri semester när klimatet på hemmaplan är som mest påtagligt för kropp och själ.

2. Bli en del av vår gemenskap

Om det är en härlig och inkluderande gemenskap du söker så kan en surfresa vara helt rätt. Det finns stora chanser att hitta vänner för livet under vistelsen hos oss, och en del återkommer år efter år för att ta del av den avkopplande atmosfären och utveckla sin surf tillsammans med sitt kompisgäng eller med sina nyfunna vänner.

För dig som reser själv är det inte svårt att hitta likasinnade att umgås med, vi erbjuder ett flertal aktiviteter utöver surf för dem som behöver en paus mellan vågorna.

3. Världens största ”Big wave” hittar du i Portugal

Portugals vågor är världskända för att välkomna både nybörjare och proffs, och räknas till några av de mest vågkonsekventa länderna i världen. Under vinterhalvåret når vågorna som högst, så pass högt att surfare från hela världen reser hit för att delta i världens största ”Big wave”-surf. Hösten bjuder därmed på rejäla vågor på vissa platser för dig som är lite mer erfaren och vill utveckla dina kunskaper ytterligare – eller för dig som bara vill kika på riktigt grymma surfare som försöker bemästra de stora vågorna. 

Tack vare Baleals placering i en härlig vik vid kustremsan kan vi även erbjuda lugnare vågor som är perfekta för att testa vattnet för nybörjare eller ovana surfare. En del stränder i området är skyddade från hård vind och vågorna som rullar in är mjuka och långa – en nybörjares paradis!

4. Säg hejdå till trängseln och hej till den perfekta vågen

Surfingen i Portugal är som bäst under höst och vår när det är färre surfare i vattnet än under de heta sommarmånaderna när trängseln är som störst. Värmen är behaglig och vågorna är i världsklass! Oavsett om du har surfat i flera år eller precis har börjat är det alltid härligt att ha havet för sig själv, med fri sikt och en vacker horisont framför sig. Om du är en erfaren surfare vet du förmodligen också vad en ”glossy wave” är för något, vågor med perfekt form – dem finns det gott om hos oss.

5. Kom undan lite billigare

Under hösten är det lågsäsong för semesterresor och priserna går ofta ned något, du kan alltså komma undan lite billigare om du bokar en surfresa under vinterhalvåret i stället för att vänta till sommaren när fler tar tillfället i akt att åka på semester. Hösten erbjuder alltså inte bara bättre och högre vågor, behagligare värme och härligare surf – du kan dessutom hitta billigare flyg!

Surfa i solnedgången.
Nöjd surfkille med surfbräda under armen
Tre tjejer i skön stämning i Portugal