Covid 19 och hur det påverkar din resa

Covid 19 och hur det påverkar din resa

Här i Baleal är livet enkelt, då det mesta kretsar kring surf och härligt häng utomhus. Viben och vågorna är detsamma som alltid!

Det finns inga restriktioner kopplade till covid för att resa till Portugal. Sedan 1 juli 2022 behöver man inte uppvisa EU covid certifikat eller test vid inresa. De flesta lokala restriktioner när man vistas i Portugal är också borttagna. Det enda som är kvar är munskydd för vuxna och barn över 10 år i kollektivtrafiken och inom sjukvården (ex apotek). För senaste information, kika på Visit Portugal.

Res med pass eller nationellt ID-kort

Du kan välja om du vill resa med pass eller nationellt ID-kort vid inresa i Portugal. Den 10 maj sänktes avgiften från 400 kr till 100 kr för nationellt ID-kort. Väntetiden för nationellt ID-kort är dessutom betydligt kortare än för pass.

Magnus & friends följer riktlinjerna för Clean & Safe som är en internationell hotellstandard som utvecklats för att minimera spridning av covid-19 och hålla en säkert renlighetsstandard i allmänhet.

Lyckan att få vara utomhus!

Vi på Magnus & friends är lyckligt lottade då vi till största delen håller till utomhus vid havet på den portugisiska landsbygden. Vi är också glada att vi främjar en aktiv livsstil, då många av oss har suttit extra mycket stilla det senaste året.

Glada familjer i solnedgången på stranden
Clean & Safe