Pojke på bräda på surfinstruktörs huvud under sportlovet

Påskresa med surfing

Påskresa med surfing

Äntligen har den kommit, stunden som vi alla har väntat på - planeringen inför påskresan. En relativt ny trend som har vuxit enormt de senare åren är surfning med familjen. Surfing är en fantastisk sport för både barn och vuxna! Dels ger det livslånga färdigheter, bygger upp barnets självförtroende samtidigt som det är ett roligt och hälsosamt sätt att umgås med dina barn.

Påskresa med surfing

Följande artikel är en komplett guide till den fantastiska påskresan med surfing i Portugal. I denna guide kommer vi att täcka:

  • Saker du måste göra när du besöker Portugal.
  • Bästa platsen att surfa med familjen i Portugal.
  • Avslöja vilket surfcamp som är bäst för familjer.
Mor och dotter står på en surfbräda på stranden
En flicka surfar i klart vatten i Portugal
Tjej på surfbräda på påsklovet
Två pojkar på surfbrädor gör high five i vattnet

De bästa platserna att besöka med familjen i Portugal

Portugal är ett land som aldrig saknar intressanta platser att besöka. Så, om du letar efter ett bra resmål för familjesemestrar, kan Portugal bara vara den perfekta platsen för dig.

Landet är hem till några av de vackraste stränderna i Europa. Det har också fantastiska historiska platser över hela landet – alltifrån romerska ruiner till medeltida slott finns i Portugal. Dessutom har Portugal större delen av sin befolkning inom 100 km från kusten, så de flesta av dessa platser är lättillgängliga med bil eller kollektivtrafik.

När du besöker detta vackra sydeuropeiska landet bör du inte missa:

  • Penicheregionen – En destination perfekt för familjer, med vackra stränder, solsken året runt, massor av aktiviteter för barn och vuxna, plus ett varierat utbud av restauranger för alla smaker!
  • Lissabon – Lissabon är Portugals huvudstad och även om den kanske inte är den mest populära staden, bör den inte förbises. Det är ett bra ställe att besöka om du letar efter kultur, god mat och roliga aktiviteter för vuxna såväl som barn.
  • Baleal – Om du letar efter en avkopplande semester som ligger utanför de stora turiststråken, är Baleal platsen för dig. Surfbyn som tidigare varit en gammal fiskeby har några av de bästa fisk- och skaldjursrestaurangerna på planeten, och det är också hem för några av de bästa surfstränderna i Portugal.

Den bästa platsen att surfa med familjen i Portugal

Byn Baleal är en liten surfby i nordvästra Penicheregionen i Portugal, cirka en timmes bilfärd norr om Lissabon. Kustlinjen är mycket varierad, med vackra stränder och klippor, men det är kvaliteten på vågorna tack vare den långgrunda sandstranden innanför Balealhalvön som drar surfare från hela världen till detta hörn av Portugal.

Bästa surfinstruktören för familjer

En av de mer familjevänliga surfcampen är Magnus & friends. Denna svenska surfskola grundades i 2016 och har sedan dess blivit ett väletablerat namn i byn och coachar årligen flertalet svenska familjer på alla olika nivåer. Några kännetecken för denna surfskola är att de:

  • Fokuserar på extra hög kvalitet och mindre grupper, cirka 3-5 gäster per surfinstruktör.
  • Anpassar coachningen efter alla nivåer.
  • Gedigen erfarenhet och ett bra säkerhetstänk när det kommer till surfning med barn.
  • Ledarledda aktiviteter för alla barn och ungdomar utanför surflektionerna av svensk personal.

Priset för surfningen står sig väl mot de traditionella charterresorna. Till exempel erbjuder Magnus & friends speciella surfpaket för familjer som kostar från 6.990 kronor och inkluderar 7 nätter inkl. frukost med havsnära boende och hela 5 roliga surftillfällen a 2 timmar vardera. Detta kan anses som konkurrenskraftiga priser jämfört med andra surfcamp av kvalitet.