Om resan

Du beställer din resa själv och tar dig smidigt med direktflyg  t.ex. Stockholm – Lissabon som bara tar ca 4 timmar och 30 minuter. Boendet och byn Baleal har vi valt med noga omsorg. Endast 1 timmes bilfärd norr om Lissabon, längs Atlantkusten.

Flyg

Det finns många olika flygbolag som trafikerar Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Lissabon. Kolla exempelvis flygresor.se eller liknande sidor för billiga flyg. Vi rekommenderar dock att du bokar direkt via respektive flygbolags hemsida (utan mellanhänder). I dagens läge erbjuder de flesta flygbolag bra om- och avbokningsvillkor för din trygghet.

Norwegian, SAS och TAP-Portugal har direktflyg från Arlanda och Köpenhamn. Du flyger till huvudstaden Lissabon. Det finns bara en flygplats. Flyget bokar du söndag till söndag. Det är inga surflektioner på ankomstdagen (söndag), så du kan komma när du vill och sedan ägna tiden åt att utforska närområdet. Välkomstmötet och surfkursen börjar dagen efter, dvs på måndagen.

Tips:
Önskar ni boka ett charterpaket med flyg, transfer och surfpaket med Magnus & friends som är lätt att avboka? Kontakta Tinna och Anna på resebyrån Bäckman & Berg, info@backmanberg.se eller 0480-87000 så hjälper de er. De kan även hjälpa er att boka hyrbil och eventuella extranätter i Lissabon före- eller efter er surfvistelse hos oss.

Tåg

Det går även bra att ta tåget till Lissabon om man skulle vilja. Då får man dessutom se och uppleva mycket annat spännande längs vägen. Vi på Magnus & friends rekommenderar att ni kollar in Europarunt.se om ni skulle vara intresserade.

Transfer med Magnus & friends

Magnus & friends transfer är snabb och enkel. Det är en service vi erbjuder till självkostnadspris för att underlätta er resa. Vi hämtar upp er i ankomsthallen, vid Starbucks, på flygplatsen och lämnar av er vid era rum i vårt surfcamp.

Tur & retur, Lissabon International Airport (LIS), kostar 690 kr/person, barn under 16 år halva priset (345) kr/person. Obs endast söndagar.

Taxi

Taxi kostar ca 320 Euro tur och retur. Notan kan bli högre eller lägre beroende på bagage etc.

Hyrbil

På flygplatsen finns olika hyrbilsföretag om man önskar hyra en bil. Tänk på att det kan ta från 30 min till 2,5 timmar att få ut sin bil. Vill man ha friheten att kunna åka bil under veckan så finns det även att hyra smidigt intill vår surfvilla.

Boendet

Vi bor i två ljusa och fräscha surfvillor och surflägenheter som med sina terrasser och uteplats lockar till härligt socialt, skönt surfhäng både före och efter surfpassen. Under sommarlovet och höstlovet har vi även tillgång till pool.

Surfvillan är modern, ljus, rymlig och har 16 sängplatser fördelat på 4 sovrum. Det finns 4 fräscha badrum med dusch och wc. Whalehouse är en surflägenhet som har 11 sängplatser fördelat på 4 sovrum. Det finns 2 fräscha badrum med dusch och wc. Sardinhouse har 6 sängar fördelat på 2 sovrum, ett badrum med dusch och wc, välutrustat kök, vardagsrum, en takterass och en extra sovrumsbalkong. Casa Luisa är ett stort och fräscht hus med 9 sängplatser fördelat på 4 sovrum, 4 badrum med dusch och wc.

Frukostbuffén serveras på innergården till Surfvillan i morgonsolen.

Vid behov har vi tillgång till ytterligare närliggande boenden. Totalt välkomnar vi 60 surfgäster per vecka.

För kvällens middagar finns ett flertal mysiga restauranger i fiskebyn. Eller så lagar man mat hemma i det välutrustade köket. Om du reser med en vän, familj eller partner så försöker vi sjävklart fixa ett rum som passar för just er!

TownHouse_Room1
TownHouse_Bathroom
TownHouse_Room2

Området

Här i den gamla fiskebyn, där människorna är vänliga, pratar och lever surf, har vi vårt härliga surfcamp hela året runt. Här är allt nära och du kan ta en skön promenad på klipporna eller längs stranden och låta dig fascineras av naturen och utsikten. Baleal är tack vare sin unika topografi välkänt för sina unika surfförhållanden och lockar allt från nybörjare till proffs.

Området är en av våra bästa kvalitéer. Byn Baleal är en charmig, oturistig, trevlig och varm liten surfby. Inom några minuters promenad har vi 8 surfspots, cafeer, ett 15-tal restauranger, surfbutiker, etc. Halvön Baleal med sina hisnande vackra vyer, sticker ut från land och ger alltid goda chanser för bra vind och vågor. För nybörjaren bjuder stranden Cantinho Da Baia på små, lugna och fina barn-/nybörjarvågor medan Gigi- och Lagidereven erbjuder den mer avancerade surfaren utmanande vågor. Bara en timmes bilfärd söderut ligger Lissabon. 5 km söder om Baleal ligger den berömda fiskestaden Peniche som är känd för såväl fisk och skaldjur som den världsberömda vågen Supertubos som är ett av huvudeventen på World Surf Leagues världstour. Så oavsett din surferfarenhet lovar vi att det finns något passande för dig. Peniche ligger vid Atlantkusten och vädret är bättre än ryktet säger men packa gärna ner en kofta för sena kvällar.

Portugal har ett skönt och jämnt medelhavsklimat

Ett medelhavsklimat innebär varma somrar och relativt milda vintrar, med knappt något sommarregn. Även på vintern är mängden regn relativt låg. Baleal som ligger vid Atlanten i centrala Portugal har ytterst små temperaturskillnader tack vare havets mildrande effekt i kombination med regionens medelhavsklimat. Temperaturen blir därför behaglig året runt och medeltemperaturen går inte ens under vintermånaderna under 14 grader i havet och 14 grader i skuggan i luften. Med våra våtdräkter som är 4,3 mm tjocka surfar man behagligt hela året om. Somrarna blir heller inte för varma och kvalmiga, utan brukar ligga på ca 22-25 grader i skuggan. Helt perfekt för att kunna njuta av en aktiv semestervecka. En annan jätteviktig faktor är hur mycket sol det brukar vara på en semesterort. När det kommer till antal soltimmar per år så har Portugal ca 3000 soltimmar jämfört med Sverige som har ca 2000.

Varför surfcoaching med oss på Magnus & friends?

Nybörjar-, fortsättar- och avancerad surfcoaching

För att accelerera din inlärningskurva och ge bättre riktad coaching delar vi in våra deltagare i små grupper om ca 3-5 deltagare per surflärare. Du kommer att grupperas med surfare som har en liknande erfarenhet som du, för att säkerställa att du får personlig coachning enligt din nivå. 

Vi coachar surfing på ett modernt och väldigt annorlunda sätt mot många andra traditionella surfskolor. 

 • Vi hoppar över harvandet i vitvatten och går direkt till att surfa små gröna vågor. Det krävs nämligen helt olika tekniker att lära sig. Lika bra att lära sig det rätta direkt. 
 • Vi coachar hela tiden nära dig i vattnet.
 • Våra coacher är 100 % fokuserade på dig och din utveckling.

Vilka nivåer coachar vi?

Du kanske känner att du är ”mellan” nivåerna nedan, detta är normalt. Varje surfare utvecklas olika. Nivåerna nedan är helt enkelt ett sätt att hjälpa dig förstå om vår coaching är rätt för dig, vilka tekniska aspekter vi normalt jobbar med och vad du har för utvecklingspotential framöver.

Nivå 1:1 Du som är helt nybörjare

Du kommer inte att vara utanför området där du bottnar förrän du är bekväm att vara det. Allt kommer att förklaras tydligt för dig i små självförtroendebyggande steg. Du kommer i en trygg och utvecklande miljö tillsammans med andra surfkompisar och instruktörer dela och fira glädjen i att surfa vågor!

Vad du kommer att fokusera på: 

 • Att ställa sig rätt för att hitta balans och rätt position på brädan.
 • De viktigaste surftermerna
 • Säkerhet
 • Surfetikett
 • Bli trygg bland vågorna
 • Att stå upp på små gröna vågor
 • Grundläggande paddelteknik
 • Beroende på din nivå kommer du träna på din position, svänga höger och vänster och kanske även fånga obrutna vågor på egen hand.

”Jag har aldrig testat surfa tidigare, det ska bli sjukt spännande!”

“Jag har surfa lite tidigare, en till två veckor. Jag tränar fortfarande på baskunskaperna: paddling och positionen på brädan och i vattnet”

 

Nivå 1:2 - Du som är nybörjare, men med viss erfarenhet

Vad du kan fokusera på: 

 • Kort uppfräschning av säkerhet, brädornas termer, popup, etc. 
 • Förbättra din takeoff och balans på brädan.
 • Att positionera dig rätt för att fånga obrutna vågor på egen hand.
 • Paddling och timing för att paddla in i obrutna vågor. 
 • Lära dig grunderna i att accelerera fart och sakta ned. 
 • Lära dig vinkla din takeoff för att antingen köra höger eller vänster. 

Varför ska du som nybörjare på nivå 1.1 och 1.2 få den här surfcoachningen?

Surfing har en lång progressionskurva. Att lära sig rätt grundläggande tekniker från början är en av nycklarna till en effektiv och rolig utveckling av din surfing. Även om du har surfat med oss en eller två veckor tidigare, tagit några surflektioner här och där, så kommer du förmodligen att ha stor nytta av denna coachingsnivå. Våra surfcoacher tar sig tid att analysera din teknik, se till att du inte utvecklar dåliga vanor och att du behärskar grunderna samt hjälper dig att nå nästa nivå snabbare.

 

Nivå 2.1 - Du som är fortsättare

Vad du kan fokusera på:

 • Generera fart på vågen
 • Förbättra din vågläsningsförmåga
 • Att välja rätt utrustning för specifika förhållanden
 • Förbättra din stance för ökad rörlighet
 • Lära dig göra bottom turns och top turns
 • Lära dig att trimma brädan (promenera, fördela vikt)

”Jag kan paddla ut igenom vågbryten I vågor som är midjehöga, fånga obrutna vågor och svänga vänster och höger. Jag vill få mer kontroll på surfbrädan, göra säkrare svängar och med lätthet ändra riktning.”

 

”Jag har bra kontroll på min surfbräda och kan svänga för att ändra riktning. Jag vill öva cutbacks, generera hastighet, bottom turns, top turns och annat kul!”

Nivå 2.2 Du som är fortsättare på väg mot avancerad surfare

Vad du kan fokusera på:

 • Förbättra din förmåga att generera hastighet på olika typer av vågor
 • Förbättra din positionering för att fånga bättre och fler vågor samt att paddla till den optimala platsen att fånga vågen på.
 • Förbättra dina bottom turns genom teknisk analys och coaching.
 • Förbättra dina top turns (teknisk analys av din positionering på vågen, din överkroppsrotation, rail-to-rail förflyttning, mm.
 • Lär dig eller förbättra dina cutbacks
 • Duck dives (Dyka under/igenom vågen på väg ut genom vitvattnet)
 • Beroende på din nivå kan du lära dig att göra floaters, re-entry (snaps) eller roundhouse-cutbacks.

Varför ska du som fortsättare på nivå 2.1 och 2.2 få den här surfcoachningen?

Surfing är beroendeframkallande. Ju bättre du surfar, desto mer kommer du att älska det. Denna coaching är utformad för att identifiera viktiga förändringar du kan göra i din teknik som kommer att göra en stor skillnad för din surfing. Du kommer att få personliga råd utifrån hur du surfar och vad du kan förbättra. Dessa råd kan verkligen göra stor skillnad utifrån flera aspekter, kvaliteten på vågorna du väljer, hastigheten du kan generera, din smidighet på vågen etc.

Den största skillnaden mellan nybörjare och fortsättare är den ökade självständigheten i vattnet.

 

Nivå 3 - Du som är avancerad surfare

Du kan göra en eller flera av dessa:

 • Vertical snaps
 • Göra en barrel
 • Throwing the fins
 • Laybacks
 • Tail slides
 • Airs & mycket annat

”Jag älskar att surfa och kommer alltid att vilja utvecklas ytterligare”

Varför ska du som avancerad på nivå 3 få den här surfcoachningen?

För att det är fantastiskt att alltid utvecklas och lära sig nya manövrar. Våra skickiga lokala surfcoacher lär dig utveckla dina airs, förbättra precisionen i dina barrels och utvecklas som mångsidig surfare. Dessutom känner de till de bästa vågorna och tar dig dit när det är som bäst.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar att du kompletterar din hemförsäkring med en reseförsäkring ifall att något skulle inträffa.

Det är alltid skönt att ha ett heltäckande reseförsäkringsskydd när man reser utomlands. Säkerställ med ditt försäkringsbolag att du har tilläggsförsäkringen för utlandsresor.

Läs våra gästers kommentarer om oss här

Boka ditt äventyr nu!

Boka här