Surfare gåendes på strand med surfbräda på huvudet under höstresa

Höstresa 2023 med sol och surfing

Höstresa 2023 med sol och surfing

När andra pratar om regn och rusk kan du välja ett helt annat spår, med en höstresa till en plats där solen fortfarande skiner. Upplev kultur, natur och surf när den är som bäst och rusta dig inför vintern med oförglömliga minnen.

Hösten nalkas och även om minnet av sommaren fortfarande värmer blir vardagen allt mer kantad av mörker och kyla. Shorts, klänningar och sandaler byts utan närmare tanke ut mot jeans, jackor och kängor. Det brunbrända ansiktet som har smickrat våra spegelbilder återgår till en ljusare nyans och de solblekta slingorna i håret blir allt mer osynliga. Höstens vackra färger är inte att förringa, men visst kan det kännas bittert när dagarna blir kortare och solens strålar får svårare att hitta fram till våra längtansfulla och nostalgiska ansikten.

Ja, med tanke på att många av oss drabbas av både trötthet och orkeslöshet under hösten är det inte så konstigt att vi söker oss till sydligare breddgrader. 

Två surfare i solnedgång gåendes på strand
Surfare bärandes en turkos surfbräda på huvudet under höstresa
Två surftjejer njuter av utedusch

Sommaren äntligen över

Förädla hösten med en oförglömlig resa till södra Europa där klimatet fortfarande präglas av varma solstrålar som omfamnar både kropp och sinne. Du slipper den allra värsta hettan som kan ta sitt grepp om sydeuropéerna under sommaren, liksom trängseln med turister som täcker de kilometerlånga stränderna.

Föreviga häpnadsväckande vyer och storslagna naturupplevelser under tystnad – utan att störas av sorlet från övriga sommarbesökare. Dessutom kan allt från flygresor, boende och kulinariska upplevelser åtnjutas till en betydligt billigare peng så fort högsäsongen tar slut. 

Portugal – ett höstparadis för alla smaker

Portugal är ett idealiskt resmål under hösten. Här ligger medeltemperaturen på cirka 25 grader i september, 22 grader i oktober och 19 grader i november. Även temperaturen i havet är behaglig, om än uppfriskande.

Landskapet präglas av till synes oändliga sandstränder omgivna av hisnande bergsformationer. Vägarna omges av oräkneliga vinodlingar mitt i bästa skördetid och bakom vart och vartannat krön uppenbarar sig historiska platser och kulturmärkta städer. Och dessa består i sin tur av autentiska restauranger och välsorterade butiker – fyllda till brädden med lokala delikatesser, såsom fisk, skaldjur och viner så det står härliga till. 

Surfa i Baleal på hösten

För surfare är Portugal ett av världens mest attraktiva resmål tack vare atlantkustens magiska förmåga att leverera den ena vågen i absolut toppklass efter den andra. Och till skillnad från sommaren, då konkurrensen om vågorna är hård, får du bästa möjliga förutsättningar att lära dig surfa i fred. Dessutom bjuder höstsäsongen allt som oftast på perfekt formade vågor för såväl nybörjare som proffs.

Portugals höstklimat är helt enkelt optimalt för att du ska kunna införliva dina våta surfdrömmar.  Detta gäller inte minst Baleal – en liten portugisisk by som tycks vara skapad av surfgudarna i syfte att leva upp till sina anhängares förväntningar på oförglömliga surfupplevelser. Den lilla halvön står alltid redo för att ta emot det kraftfulla havet och fördela snälla nybörjarvågor in mot skyddade stränder. Och för den erfarne surfaren finns magnifika spots med kraftfulla vågor, bara några hundra meter längre bort. 

Så gör dig själv en tjänst och boka en resa i solens och vågornas tecken. Le åt hösten med oss på Magnus & friends.

Vinterpaketet hos Magnus & friends

Som longstay-besökare under vintern får du full tillgång till ett coworking-space där du kan genomföra ditt arbete i en inspirerande miljö. Arbetssessioner varvas med surfsessioner och i vårt surfpaket ingår både instruktör, lektioner, våtdräkt och surfbräda för att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att lära dig bemästra vågorna.

Välkommen att jobba och surfa tillsammans med oss i vinter!