Frågor och svar:

F – Vi funderar på att köra en surfsemester på höstlovet. Hur brukar förhållandena vara då med hänsyn till vatten- och lufttemperatur samt vind/vägförhållanden?
S – Under novemberlovet brukar det kunna vara riktigt bra väder i Baleal, Portugal där vi håller till. Genomsnittstemperatur för höstlovsveckan är 21 grader i skuggan. Vattentemperaturen är samma som under juliveckorna dvs. ca 19 grader. Vi har dessutom alltid sköna våtdräkter när vi surfar så vi tänker inte så jättemycket på vattentemperaturen. I poolen brukar vi ha samma värme under novemberlovet som under juli månad. Dessutom brukar det vara en härlig offseason-känsla med mindre folk i byn och i havet. Helt magiskt med andra ord!

 

F – Nyfiken på om ni har ett upplägg som passar en nybörjarfamilj med två vuxna (40-årsåldern) och två barn (10 och 9 år gamla)? Är det många familjer som åker på resorna eller är det mest ungdomar?
S – Vi har flera familjer som reser med oss varje sommar och ni skulle passa in perfekt. Över hälften av våra gäster är familjer med barn. Vi kan lova att ni kommer att få en jättehärlig vecka med härligt häng och bra och rolig surf både för barnen och för er vuxna. Vi anpassar våra surfgrupper väl och har endast 3-5 personer per surfinstruktör, vilket många föräldrar uppskattar mycket. Barnen brukar älska att göra saker med alla de andra barnen. Tex surfa, bada i poolen, leka kurragömma och en massa annat skoj.

 

F – Jag har dåliga erfarenheter av nybörjarsurf för 15 år sedan. Hur är det hos er om man är rädd för havet och vågorna?
S – Baleal, där vi håller till, är perfekt för både nybörjare och mer avancerade surfare. Vi håller till i en skyddad liten vik där vågorna är små och behagliga. Vi har små grupper (ca 3-5 personer per instruktör) och pedagogiska instruktörer som anpassar klasserna utifrån era behov. Våra gäster har varit på alla olika nivåer, med sina egna olika erfarenheter, mod/rädslor i alla åldrar mellan 6-68 år. Det är vanligare än man tror med rädsla för havet och dess krafter. Vi kommer att hjälpa dig steg för steg igenom processen från stranden till havet och upp på brädan i din egen takt. Föreställ dig känslan när du har övervunnit dina rädslor och surfar på egen hand! 🙂

 

F – Hur funkar det med frukost, lunch och middag hos er?
S – Frukost ingår i alla paket. Lunch fixar man själv, oftast på ett trevligt strandcafe. Mat och dryck är ca 20-30% billigare än i Sverige. Till middagarna brukar vi boka bord på lite olika restauranger där alla som vill hänger med. Det brukar ofta vara full uppslutning och väldigt trevligt. Det finns flera mysiga restauranger och caféer i byn.

 

F – Hur kan jag betala med kontokort när jag bokar så att jag får del av kortets försäkringar?
S – Vi kan tyvärr inte ta emot kortbetalning, men i de flesta fall har man samma reseförsäkringsvillkor, ersättning vid försenat bagage, avbeställningsskydd m.m. om man betalar via bankgiroöverföring från det bankkonto där kortdragningarna vanligtvis dras ifrån. Kontakta gärna din bank om du vill säkerställa att samma villkor gäller där.

 

F – Brukar det vara folk som reser ensamma? För jag har inget resesällskap nämligen.
S – Så roligt att du är sugen på att surfa med oss! Ja det är verkligen inget problem att resa med oss utan resesällskap! Hos oss kommer du få del av en härlig gemenskap om du vill det vid såväl alla måltider, surfpass såväl som andra aktiviteter. Det brukar vara en bra blandning av dem som reser själva eller med vänner eller familj. Vi ser till att det blir en skön, avslappnad och prestigelös stämning där alla trivs.

 

F – Tänkte höra om det är som på alla andra resebyråer att en ”familj” räknas som 2 föräldrar och 2 barn, eller om man kan boka ensam förälder med 2 barn?
S – Ja självklart får man ta del av familjepaketet som ensamstående! Vi har skapat den här möjligheten då vi vet hur viktigt och roligt det är att göra aktiva semestrar med sina barn, tillsammans med andra barn och föräldrar. Såväl för barnen som för oss vuxna. Ni har kommit helt rätt. Så varmt välkommen ska ni vara!

 

F – Vi har två döttrar på 7 och 4 år. Kan lilltjejen gå surfkurs eller är hon kanske för liten? Hon kan nämligen inte simma utan puffar.
S – Det finns två olika upplägg för våra minsta surfers mellan 4-6 år.

A) Antingen kan hon delta i Pre Surf Kids där hon kommer att få delta i roliga och meningsfulla surfförberedande aktiviteter på stranden medan ni föräldrar surfar. Vi bygger sandslott, leker i de mindre vågorna, letar krabbor och snäckor, flyger drake, surfar med body boards, äter glass och annat roligt. Våra aktivitetsledare för Pre surf kids är alla svensk- eller norsktalande. Priset är samma som för de andra barnen. (*Pre Surf Kids erbjuds endast under sommarlovsveckorna)

B) Under sommarlovsveckorna har vi två surfgrupper per dag. Det innebär att ni föräldrar kan dela upp er så att den ena föräldern surfar med surfgrupp 1 och den andra med surfgrupp 2. 7-åringen kan surfa med vilken av grupperna ni tycker passar bäst. Detta upplägg betyder att ni båda vuxna kan surfa som vanligt hela vekan samt att det alltid finns en av er ledig att ta hand om 4-åringen. Vi brukar tipsa om att ni leker i vattnet och försöker åka lite bodyboards och andra surfförberedande lekar med 4-åringen så är hon snart taggad att börja surfa så småningom också. Det handlar mycket om att stimulera glädjen, motivationen och vattenvanan i den åldern. Priset för 4 åringen är då 3000 kronor mindre än för vuxen.

Boka ditt äventyr nu!

Boka här