Om resan

Du beställer din resa själv och tar dig smidigt med direktflyg  t.ex. Stockholm – Lissabon som bara tar ca 4 timmar och 30 minuter. Ankomstdagar är söndagar. Boendet och området har vi valt med noga omsorg.

Flyg

Det finns många olika flygbolag som trafikerar Stockholm – Lissabon, Göteborg – Lissabon eller Köpenhamn – Lissabon.

Kolla exempelvis www.flygresor.se eller liknande sidor för billiga flyg.

Norwegian, SAS och TAP-Portugal har direktflyg från Arlanda. Trevligt om du landar innan kl 18 då vi kommer att ses för lite meet and greet vid 21-tiden på en restaurang i solnedgången på stranden.

Meddela gärna om du anländer senare än 22 på kvällen. Det är inga surflektioner på ankomstdagen, så du kan komma när du vill och sedan ägna tiden åt att utforska närområdet och möta de andra gästerna. börjar dagen efter.

Transfer

Vi organiserar flygplatstransfer till och från Lissabon International Airport (LIS).

Tur & retur, 690 kr per person, barn under 15 år halva priset (345) kr person. Endast söndagar.

Hyrbil

Vi rekommenderar att ni går ihop några stycken och hyr en bil från Lissabon och njuter av en härlig roadtrip till vårt Surfcamp.

Dessutom är det riktigt trevligt att ha en bil för utflykter i det vackra Portugisiska landskapet när ni inte surfar.

Taxi

Smidigt också att åka taxi. Alla taxibolag måste enligt lag följa samma taxameter. Från Lissabons flygplats kostar en taxi ca 100-120€ och det tar ca 1h och 15 min.

Har man mycket bagage kan det kosta 10-20 Euro extra. (Om mot förmodan notan skulle bli högre än 140-150 Euro så kontakta bara någon av oss innan ni betalar.)

Boendet

Vi bor i två ljusa och fräscha surflägenheter och ett hus som med sina terrasser, pool och uteplats lockar till härligt socialt, skönt surfhäng både före och efter passen. Varje sovrum har en balkong/liten takterrass.

Whalehouse är en modern, ljus, rymlig lägenhet som har 10 sängplatser fördelat på 4 sovrum. Det finns 3 fräscha duschar och två toaletter. Sardinhouse har 6 sängar, badrum med toalett och dusch, välutrustat kök, vardagsrum, en gigantisk takterass och en balkong. Frukostbuffén serveras i Whalehouse vardagsrum eller på terassen i morgonsolen. Vårt stora hus intill har 4 sovrum, 4 badrum och en stor relaxyta. För kvällens middagar finns ett flertal mysiga restauranger i fiskebyn. Eller så lagar man mat hemma i det välutrustade köket. På gården finns poolen och det är även vid den som vi troligen kör ett av veckans yogapass. Om du reser med en vän, familj eller partner så försöker vi sjävklart fixa ett rum som passar bäst för dig/er! Ordnar ni eget boende så får ni 3200 kr prisavdrag/person.

Området

Här i den gamla fiskebyn, där människorna är vänliga, pratar och lever surf, har vi vårt härliga surfcamp om somrarna. Här är allt nära och du kan ta en skön promenad på klipporna eller längs stranden och låta dig fascineras av naturen och utsikten. Baleal är tack vare sin unika topografi välkänt för sina unika surfförhållanden och lockar allt från nybörjare till proffs.

Halvön som sticker ut ger dessutom dubblerade odds för bra vind och vågor. För den ovane bjuder stranden Cantinho Da Baia på små, lugna och fina barn-/nybörjarvågor medan Gigi- och Lagide-reven erbjuder den mer avancerade surfaren utmanande vågor. Bara en timmes bilfärd norr om Lissabon ligger den lilla surfbyn Baleal längs den portugisiska Silverkusten. 5 km söder om Baleal ligger den berömda fiskestaden Peniche som är känd för såväl fisk och skaldjur som den världsberömda vågen Supertubos som är ett av huvudeventen på World Surf Leagues världstour. Så oavsett din surferfarenhet lovar vi att det finns något passande för dig. Peniche ligger vid Atlantkusten och vädret är bättre än ryktet säger men packa gärna ner en kofta för sena kvällar.