Om resan

Du beställer din resa själv och tar dig smidigt med direktflyg  t.ex. Stockholm – Lissabon som bara tar ca 4 timmar och 30 minuter. Ankomstdagar är söndagar. Boendet och byn Baleal, intill staden Penice, har vi valt med noga omsorg. Endast 1 timmes bilfärd norr om Lissabon, längs Atlantkusten.

Flyg

Det finns många olika flygbolag som trafikerar Stockholm – Lissabon, Göteborg – Lissabon eller Köpenhamn – Lissabon.

Kolla exempelvis www.flygresor.se eller liknande sidor för billiga flyg.

Norwegian, SAS och TAP-Portugal har direktflyg från Arlanda. Trevligt om du landar innan kl 18 då vi kommer att ses för lite meet and greet vid 20-tiden på en trevlig restaurang.

Inchekning senast kl 22. Det är inga surflektioner på ankomstdagen, så du kan komma när du vill och sedan ägna tiden åt att utforska närområdet och möta de andra gästerna. Surfkursen börjar dagen efter.

Tåg

Det går även bra att ta tåget ner till Peniche om man skulle vilja. Då får man dessutom se och uppleva mycket annat spännande längs vägen. Vi på Magnus & friends rekommenderar att ni kollar in Europarunt.se om ni skulle vara intresserade.

Transfer med Magnus & friends

Magnus & friends transfer är snabb och enkel. Vi hämtar upp er i ankomsthallen på flygplatsen och lämnar av er vid era rum i vårt surfcamp.

Tur & retur, Lissabon International Airport (LIS), kostar 690 kr/person, barn under 16 år halva priset (345) kr/person. Obs endast söndagar.

Taxi

Taxi kostar ca 300 Euro tur och retur. Notan kan bli högre eller lägre beroende på bagage etc.

Hyrbil

På flygplatsen finns olika hyrbilsföretag om man önskar hyra en bil.Tänk på att det kan ta från 30 min till 2,5 timmar att få ut sin bil. Vill man ha friheten att kunna åka bil under veckan så finns det att hyra smidigt intill vår surfvilla.

Boendet

Vi bor i två ljusa och fräscha surflägenheter och två hus som med sina terrasser, pool och uteplats lockar till härligt socialt, skönt surfhäng både före och efter passen.

Whalehouse är en modern, ljus, rymlig lägenhet som har 10 sängplatser fördelat på 4 sovrum. Det finns 3 fräscha duschar och två toaletter. Sardinhouse har 6 sängar, badrum med toalett och dusch, välutrustat kök, vardagsrum, en gigantisk takterass och en balkong. Frukostbuffén serveras i Whalehouse vardagsrum eller på terassen i morgonsolen. Våra två stora hus intill har vardera 4 sovrum, 4 badrum och en stor relaxyta. Totalt välkomnar vi 34 surfgäster per vecka.

För kvällens middagar finns ett flertal mysiga restauranger i fiskebyn. Eller så lagar man mat hemma i det välutrustade köket. På gården finns poolen och det är även vid den som vi troligen kör ett av veckans yogapass. Om du reser med en vän, familj eller partner så försöker vi sjävklart fixa ett rum som passar bäst för dig/er! Ordnar ni eget boende så får ni 2300 kr prisavdrag/person.

TownHouse_Room1
TownHouse_Bathroom
TownHouse_Room2

Området

Här i den gamla fiskebyn, där människorna är vänliga, pratar och lever surf, har vi vårt härliga surfcamp om somrarna. Här är allt nära och du kan ta en skön promenad på klipporna eller längs stranden och låta dig fascineras av naturen och utsikten. Baleal är tack vare sin unika topografi välkänt för sina unika surfförhållanden och lockar allt från nybörjare till proffs.

Halvön som sticker ut ger dessutom dubblerade odds för bra vind och vågor. För den ovane bjuder stranden Cantinho Da Baia på små, lugna och fina barn-/nybörjarvågor medan Gigi- och Lagide-reven erbjuder den mer avancerade surfaren utmanande vågor. Bara en timmes bilfärd norr om Lissabon ligger den lilla surfbyn Baleal längs den portugisiska Silverkusten. 5 km söder om Baleal ligger den berömda fiskestaden Peniche som är känd för såväl fisk och skaldjur som den världsberömda vågen Supertubos som är ett av huvudeventen på World Surf Leagues världstour. Så oavsett din surferfarenhet lovar vi att det finns något passande för dig. Peniche ligger vid Atlantkusten och vädret är bättre än ryktet säger men packa gärna ner en kofta för sena kvällar.

Nivåer

Nivå 1 — Lär dig surfa

För dig som är nybörjare.

Du kommer inte att vara utanför området där du bottnar förrän du är bekväm att vara det. Allt kommer att förklaras tydligt för dig i små självförtroendebyggande steg. Du kommer att lära dig hur du ska välja och fånga gröna vågor, hur du styr, accelererar och bromsar din bräda samt att stå upp på brädan. Du kommer i en trygg och utvecklande miljö tillsammans med andra surfkompisar och instruktörer dela och fira glädjen i att surfa vågor!

Nivå 2 — Fånga din första gröna våg

För dig som surfat förut.

Denna nivå är för dig som vill träna på att ta obrutna vågor på egen hand.Du kommer få lära dig hur du effektivt och säkert paddlar ut genom vitvattnet, hur du väljer och surfar obrutna vågor, svänger vänster och höger och förstår etikett och lär dig hur du tryggt och säkert hanterar olika situationer som kan uppkomma. Du kommer kunna uppleva glädjen, spänningen och ruset av att susa fram på en obruten våg. Dina instruktörer kommer att under trygga och positiva former inspirera och coacha dig i din utveckling och du kan njuta av din upplevelse!

Nivå 3 — Gör din första cutback och utvecklas som surfare

För dig som tagit surflektioner förut och nu vill ha en extra utmaning.

Du kan surfa midjehöga vågor och svänga höger och vänster. Under surfkursen kommer du nu utveckla din förmåga att med självförtroende och glädje klokt välja, paddla in i och fånga huvudhöga vågor samt lära dig eller förbättra dina cutbacks, bottom turns och andra nya coola tricks!

Försäkring & Resegaranti

Vi rekommenderar att du kompletterar din hemförsäkring med en reseförsäkring ifall att något skulle inträffa. När du bokar en resa hos Magnus & Friends ingår alltid resegarantilagen.

Garantin innebär ett ekonomiskt skydd för dig när en resa blir inställd eller avbruten. Du kan då ansöka om ersättning ur resegarantin. Ansökan om ersättning ska ha inkommit till Kammarkollegiet senast tre månader efter det att resan blivit inställd, avbruten eller av annan anledning inte blivit av. För mer information besök Kammarkollegiets hemsida eller ring Kammarkollegiet / Resegarantinämnden på telefonnummer 08-700 08 00.

Vill du klimatkompensera för din resa?

Genom att bidra sponsrar du ett projekt som minskar effekterna av koldioxidutsläpp på klimatet.

Klicka på bilden nedan och följ stegen för att klimatkompensera med myclimate.

Klimat kompensera

Boka ditt äventyr nu!

Boka här