Om Magnus & Friends

Sommaren 2013 provade jag, Magnus Haglund, för första gången att surfa. Jag var 39 år, jobbade som rektor och livet var bra men det kändes som jag saknade något.

Redan första dagen visste jag att jag hittat det jag letat efter. Euforin att fånga en våg och känna havets kraft skiljde sig från allt annat jag tidigare upplevt. Sedan dess har jag surfat flera gånger per år på olika ställen i världen. Jag ser också hur mycket mina barn och våra vänner älskar det! I augusti 2016 grundade jag därför Magnus & Friends så att fler skulle få samma möjlighet.

Magnus & friends är en modern surfskola med fokus på hög kvalitet i surfcoachningen såväl som i boendet som i all övrig service. Vi är välorganiserade, strukturerade och älskar att överträffa våra kunders förväntningar! Med fokus på extra hög kvalitet och små grupper om ca 3-5 gäster per surfinstruktör tar vi surfcoachningen till en helt ny nivå för såväl nybörjare som avancerade surfare. Vi är till exempel alltid ute i vattnet tillsammans med våra surfgäster och coachar genom direktfeedback.

Hos min farmor och farfar i den lilla byn Flor i Hälsingland var alla välkomna. Kaffebryggaren, det äkta välkomnandet och fikabrödet var alltid redo. Med samma kravlösa omtänksamhet och värme vill jag välkomna alla som vill lära sig surfa, utvecklas och ha roligt med Magnus & Friends.

Som lärare och rektor har jag alltid hållit kvaliteten för utbildningen högt! Med mitt namn går jag i god för att vi håller hög kvalitet i allt från surfskolan och yoga till boende och frukost. För mig är det viktigt att surfinstruktörerna med engagemang planerar och coachar varje elev individuellt utifrån dennes förutsättningar och mål.

Portugal valde jag för dess milsvida och långgrunda stränder som är som gjorda för surfing. Det är smidigt att flyga dit från Sverige, människorna är vänliga och maten är god. Den mysiga gamla fiskebyn Baleal har jag valt med omsorg för att halvön, på vilken byn ligger, ger unika möjligheter till surf för olika nivåer.

Vår filosofi

Olikt konventionella surfskolor så handlar det inte om att bara stå upp. På Magnus & friends har vi identifierat de många förmågorna för sporten och sen brutit ner detaljerna för att göra surfing tillgänglig för alla. Alla surfinstruktörer i Magnus & friends instruktörsteam är certifierade livräddare och surfinstruktörer.

Vi byter ut flummig surflingo mot klar, koncis och systematiserad coaching. Vi lär inte ut surf – vi lär ut hur du lär dig själv hur du ska surfa, eller surfa bättre genom en kombination av i-vattnet-coaching, videofeedback och teoripass. Förutom att utvecklas till trygga självsäkra surfare handlar det lika mycket om gemenskapen, de sköna garven och känslan av att leva här och nu.

Vi erbjuder utbildade, erfarna och härliga instruktörer och självklart utrustning av hög kvalitet. Allt detta kompletteras med en kväll då vi med hjälp av foto och film från surfsessionerna ger feedback för att lära och utvecklas optimalt. Ni kommer sen även att få digitala foton och film för att såväl minnas som att dela till släkt och vänner.

Boka ditt äventyr nu!

Boka här